[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Santa Maria de Mur - Viquipèdia

Santa Maria de Mur

De Viquipèdia

Els absis
Els absis

L'antic monestir de Santa Maria de Mur que es troba a la comarca de Pallars Jussà, va ser construir a la segona meitat del segle XI, pels comtes de Pallars Jussà Ramon V i Valença, consagrant-se l'any 1069 per Guillem Arnau, bisbe d'Urgell.

Una muralla al voltant del castell de Mur i el monestir ho convertiren en una gran fortificació. Declarat monument històric-artístic l'any 1920 .

Taula de continguts

[edita] Edifici

L'església és d'estil romànic llombard, amb tres naus cobertes amb volta de canó, separades per pilars i amb tres absis semicirculars.

[edita] Pintura

Les pintures murals de l'absis central es troben al Museum of Fine Arts de Boston; i les altres pintures de la absidiola sud, al Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Barcelona. Queden in situ unes petites mostres, bastant ennegrides.

[edita] Claustre

De forma rectangular, el claustre del segle XII, ha estat restaurat, després d'haver sofert anys passats, una gran espoliació. Consta d'unes galeries cobertes amb bigam de fusta i sostingudes per columnes amb capitells disposats amb una sola filera i amb pilars rectangulars als cantons, la seva decoració està bastant espatllada, però encara es reconeixen alguns ornaments geomètrics, vegetals i humans.

[edita] Enllaç extern

[edita] Bibliografia

Coordenades: 42° 06′ 15.91″ N 0° 51′ 28.27″ E