[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Santa Maria de Balaguer - Viquipèdia

Santa Maria de Balaguer

De Viquipèdia

Coordenades: 41° 47′ 30″ N 0° 48′ 15″ E

Santa Maria de Balaguer
Santa Maria de Balaguer

Santa Maria de Balaguer és una església gòtica, declarada monument històric-artístic, del municipi de Balaguer, la Noguera.

L'església es va començar a bastir l’any 1351 impulsat per la comtessa Cecília de Comenge sobre l´emplaçament de l'antiga església de Sant Miquel. No fou consagrada fins al 24 de febrer de 1558 i el 1575 va passar a ser la Parròquia de Balaguer.

D'una sola nau coberta amb voltes ogivals estrellades, recolzades en arcs torals sobre columnes adossades, amb contraforts, absis de set panys, i un imponent campanar octogonal. El llarg període de construcció explica la seva manca de continuïtat en la puresa de l´estil gòtic inicial. Malgrat això, les seves grans dimensions li atorguen un evident caràcter monumental.

L'interior del temple té unes mides aproximades de 62 m de llargada per 25 d'amplada, i uns 25 metres d'alçada. Deu finestres donen llum a la nau: cinc estan situades a l´absis i cinc -més grans- als murs laterals. El temple posseeix un gran nombre de capelles, totes emplaçades en l´espai que conformen els contraforts de l´església i cobertes amb voltes de creueria.

El dia 1 de gener del 2000 es van estrenar les noves campanes. coo