[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Miquel del Fai - Viquipèdia

Sant Miquel del Fai

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...
Sant Miquel del Fai
Sant Miquel del Fai

Monestir erigit sobre un cingle en el segle XV. Representa un bell exemple del gòtic a Catalunya. Es troba situat a la vall de Riells, dins el paratge natural dels Cingles de Bertí.

El priorat de Sant Miquel del Fai va ser un lloc de culte habitat per una comunitat de monjos benedictins des del segle X fins al segle XVI.

Destaca en aquest conjunt arquitectònic l’església romànica de Sant Miquel, l’única a tot Catalunya construïda íntegrament dins una gruta, i l’ermita romànica de Sant Martí, del segle IX, que ha estat rehabilitada recentment i s’hi han reproduït les pintures gòtiques originals.

En aquest entorn natural es pot gaudir també de paratges inoblidables, com les belles coves de Sant Miquel i les Tosques, o descobrir l’espectacular salt d’aigua del riu Tenes, que s’obre camí entre la vegetació.

Coordenades: 41° 42′ 57.88″ N 2° 11′ 25.35″ E

Ubicació del Vallès Oriental Aquest article sobre el Vallès Oriental és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.

}