[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Miquel Arcàngel - Viquipèdia

Sant Miquel Arcàngel

De Viquipèdia

Sant Miquel Arcàngel, de Guido Reni
Sant Miquel Arcàngel, de Guido Reni

Sant Miquel Arcàngel que en hebreu: מיכאל, Micha'el o Mîkhā’ēl vol dir: Qui com Déu? ; Grec: Μιχαήλ, Mikhaíl; Llatí: Michael Míchaël; Àrab: ميكائيل, Mikha'il) és segons la tradició cristiana i jueva el cap dels exèrcits celestials i, per tant, príncep dels àngels.

Pels hebreus és el protector d'Israel i patró de la sinagoga, mentre que pels cristians el consideren com a patró i protector de l'Església Universal i el primer dels set arcàngels, així com virrei del cel, acompanyant de les ànimes a l'eternitat i el vencedor de Llucifer o el Dimoni. Per aquest fet en art se'l representa com un àngel amb armadura de general romà amenaçant amb una espasa o llança a un drac o al dimoni.

Segons la tradició cristiana, l'arcàngel es va aparèixer a santa Joana d'Arc i a santa Margarita, així com el 13 d'octubre de 1884 al Papa Lleó XII, el qual experimentà una visió en la que veié a Satanàs i els seus dimonis desafiant Déu i com Sant Miquel i els seus exèrcits sorgiren per esclafar i llençar a l'infern a les tropes infernals.

Podem trobar aquest arcàngel en nombroses representacions artístiques, destacant-ne una estàtua de bronze a lo alt del Castell Sant'Angelo de Roma. A més a més, el sant és patró d'inombrables poblacions i indrets.

La seva festivitat és el 29 de setembre.