[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Alexandre de Jerusalem - Viquipèdia

Sant Alexandre de Jerusalem

De Viquipèdia

Sant Alexandre de Jerusalem (Ἀλέξανδρος) fou un bisbe, deixeble primer de Pantaenus, després de Sant Climent, sempre a Alexandria; després fou nomenat bisbe de Flaviòpolis a Capadòcia. Fou empresonat en temps de Septimi Sever (204). El 211 fou alliberat. Llavors Asclepíades fou nomenat bisbe d'Antioquia succeint a Seràpion, i Alexandre fou nomenat coadjutor del vell bisbe Narcís a Jerusalem, al que va succeir poc després quant va morir (212). Va fundar una biblioteca eclesiàstica que fou usada mes tard per l'historiador Eusebi de Cesarea.

Va rebre a Orígenes quan van començar els disturbis religiosos a Alexandria (216) i tot i ser laic li va fer explicar les escriptures en public, i es va justificar en una carta al bisbe Demetri d'Alexandria, que tot i així va enviar a alguns dels seus diacons per portar a Orígenes de retorn. Quant Orígenes va passar per Palestina en un altra ocasió, el va nomenar sacerdot.

Empresonat mes tard va morir a la presó a Cesarea vers el 251, durant la persecució de Deci. Es conserven tres cartes seves.

El va succeir a Jerusalem el bisbe Mazabanes.