[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Samuel Ruiz García - Viquipèdia

Samuel Ruiz García

De Viquipèdia

Samuel Ruiz García va néixer el 3 de novembre de 1924, a Irapuato, Mèxic. És un sacerdot catòlic i difusor de la Teologia de l'alliberament.

Va viure la seva infància a Irapuato, a l'estat de Guanajuato, i als 13 anys va anar al Seminari Diocesà de León. El 1947 va ser enviat a la Universitat Gregoriana, a estudiar teologia. Aquí va ser ordenat sacerdot. El 1954 va retornar a León i al poc temps va ser designat rector del seminari.

El 1959 va ser designat bisbe de Sant Cristóbal de las Casas, a l'estat de Chiapas. Aquesta diòcesi es caracteritza per la seva extrema pobresa i per tenir una població majoritàriament indígena. Durant molts anys, Ruiz va establir un sistema d'ajuda de la diòcesi cap a la població indígena.

Samuel Ruiz va oferir la seva col·laboració com a mediador en diversos conflictes llatinoamericans. Especialment va realitzar funcions de mediador al conflicte de Chiapas entre l'indigenista Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional i el govern federal mexicà. Va exercir de bisbe a Sant Cristóbal de las Casas fins a 1999.

L'any 2000 va ser distingit amb el Premi Internacional Simón Bolívar de la UNESCO pel seu especial compromís personal i el seu paper com a mediador, contribuint així a la pau i al respecte de la dignitat de les minories.