[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Samaritans - Viquipèdia

Samaritans

De Viquipèdia

L'exactitud de la informació d'este article és discutida.
Si us plau, consulteu la discussió al respecte.
Samaritans
שומרונים
Població total 705
(2007)
Territoris amb població significativa Israel
Llengua litúrgica: hebreu samarità, arameu samarità
parlat: hebreu, àrab palestí
Religió Samaritanisme (Gairebé sense modificar l'antic testament)
Grups ètnics relacionats {{{related}}}

Els samaritans són un poble diferenciat dels israelites, que viu a Israel i alguns al territori de l' Autoritat Nacional Palestina.

Després de la invasió i ocupació assíria de Samària al segle VIII aC els habitants de la zona foren deportats i a la regió es van establir nous habitants, àrabs, sirians i de Mesopotàmia, que barrejats amb els que van quedar al lloc van originar la nació dels samaritans.

Inicialment adoraven els seus déus però després van rebre ensenyament de la religió jueva i van crear una religió sincrètica en que s'adorava al déu israelita però també als altres déus. La moderna religió dels samaritans presenta diverses diferències amb la religió jueva.


Bandera d'Israel Aquest article sobre Israel és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.