Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salvor Hardin - Viquip??dia

Salvor Hardin

De Viquip??dia

Salvor Hardin ??s un personatge de la novel??la La Fundaci?? de l'escriptor Isaac Asimov. Apareix per primer cop en el conte de "Els enciclopedistes" dins del primer llibre de la trilogia de les fundacions, tot i que el seu nom apareix en les seg??ents hist??ries com un home llegendari que va enfrontar-se a una de les Crisis Seldon.

[edita] Biografia

Fou un dels primers grans alcaldes del planeta Terminus. H??bil en l'art de la manipulaci?? mai va perdre de vista l'ideal del pla Seldon que donava sentit a l'exist??ncia de la Fundaci??. En els seus inicis va comen??ar com un enciclopedista m??s especialitzat en psicologia; tot i aix??, en veure que aquella especialitat no li oferiria gaire bones perspectives de futur, va decidir dedicar-se a la pol??tica.

Malgrat la manca de poder real com a alcalde, doncs en aquells moments el poder de Terminus estava en mans del consell de l'Enciclop??dia Gal??ctica, Hardin controlava l'opini?? p??blica gr??cies al diari Journal. Aprofitant-se de la bona imatge com a pol??tic, va obtenir una gran influ??ncia en les relacions externes a la Fundaci??.

[edita] Resoluci?? de la crisis Seldon

Advertiment: A continuaci??, pot haver-hi informaci?? detallada sobre l'argument. M??s informaci??.


Durant el temps on Hardin ??s alcalde, la Fundaci?? es veu immersa en la primera de les crisis que Hari Seldon havia predit cinquanta anys abans gr??cies a la psicohist??ria.

Amb un Imperi Gal??ctic en decad??ncia, la col??nia de Terminus (seu del projecte de l'Enciclop??dia Gal??ctica i ??nic planeta controlat per la Fundaci?? en aquells moments) es troba entre quatre prov??ncies que es declaren independents (Anacreont, Smyrno, Konom y Daribow). Terminus ??s l'??nic planeta de la perif??ria que disposa d'energia Nuclear i, per tant, suposa una avantatge t??ctica molt important.

A la Fundaci?? Hardin ??s l'??nic que intueix el perill real i decideix actuar en contra del consell de l'Enciclop??dia Gal??ctica (??rgan de govern m??xim de la Fundaci??) i pren el control de Terminus. Un cop aconseguit el control, es comunica amb cadascun dels regnes ve??ns per tal que entenguin que la possessi?? d'energia nuclear per part de la Fundaci?? pot inclinar la balan??a cap a un dels b??ndols. Aix?? porta als quatre imperis a una situaci?? d'equilibri on, en cas que un dels regnes pretengui envair Terminus, els altres tres l'atacaran per mantenir la igualtat de forces. Salvor Hardin va aconseguir aix?? solucionar la Crisis Seldon i garantir l'estabilitat de Terminus.


Saga de "La Fundaci??" de Isaac Asimov
Novel??les: La Fundaci?? (1951) | Fundaci?? i Imperi (1952) | La Segona Fundaci?? (1953)
Personatges: Hari Seldon | Salvor Hardin | El mul | Gaal Dornick | Hober Mallow | Bel Riose
Planetes: Llista de planetes de la Saga de La Fundaci??
Altres: Crisis Seldon | Psicohist??ria | Enciclop??dia Gal??ctica | Imperi Gal??ctic