[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salvador Valeri i Pupurull - Viquipèdia

Salvador Valeri i Pupurull

De Viquipèdia

Casa Comalat. Façana del carrer de Còrsega.
Casa Comalat. Façana del carrer de Còrsega.

Salvador Valeri i Pupurull (Barcelona, 1873-1954), arquitecte.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Fill d'un mestre d'obres, va estudiar a l'Escola d'Arquitectura de Madrid i a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona, on va obtenir la seva titulació d'arquitecte el 1899. Treballà molts anys com a arquitecte municipal al Papiol.

[edita] Obres

[edita] Casa Comalat

Detall de la façana de la Diagonal de la casa Comalat
Detall de la façana de la Diagonal de la casa Comalat

Obra insòlita, construïda entre 1906 i 1911, amb clares influències gaudinianes. Destaquen especialment les façanes: la principal (avinguda Diagonal), simètrica i urbana, i la posterior (carrer Còrsega), menys formal, policromada i decorada amb unes curioses galeries de fusta amb persianes i ceràmiques de colors. L'interior no és menys espectacular: a més dels esplèndids paviments de mosaic, compta amb un mobiliari exquisit, de formes extremades, en particular els bancs i els llums del vestíbul.

[edita] Can Trian

Valeri també va projectar la casa d'estiueig de Fèlix Trian a Sant Vicenç dels Horts. Can Trian, com és anomenada, es troba situada al carrer Barcelona, al bell mig del poble. A Sant Vicenç també hi va edificar la Casa Gensana i la Fàbrica Prats.

[edita] Altres obres

A Barcelona: la Torre de Sant Jordi (1908, C/S.Eudald 11), la Torre Cortés (1913, plaça de Pedralbes s/n), la Casa Espona i la Casa Llaudet (1915), una casa a la Baixada de Briz 20-22 (1926), la Casa Manefa (1930, Sant Pere més Alt 21) i dues cases al carrer Camèlies 5 i 7.

La casa Bou o Casa de Pedra (1914) al Papiol [1], el casino de Sant Andreu de la Barca (1926) [2], cellers a Sant Esteve Sesrovires, la casa Sindreu a l'Ametlla del Vallès i la fàbrica Cíclop (1944) a Igualada.

[edita] Vegeu també

[edita] Referències

  1. [1]
  2. [2]

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Salvador Valeri i Pupurull