[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salvador Sostres i Tarrida - Viquipèdia

Salvador Sostres i Tarrida

De Viquipèdia

Salvador Sostres i Tarrida (Barcelona, 1975) és un escriptor i periodista català. Escriu una columna diària al diari Avui anomenada «Llir entre cards» i dirigeix el blog literari salvadorsostres.com. Sempre controvertit per les seves opinions políticament incorrectes, ha protagonitzat vàries polèmiques amb diferents persones i publicacions. Mai ha amagat les seves tendències polítiques; es declara de dretes, independentista català i votant de Convergència Democràtica de Catalunya[1].

També va ser col·laborador de Crónicas Marcianas, un late night de Telecinco presentat per Xavier Sardà, i presentà el guinyol Les Nines a Canal Català.

Taula de continguts

[edita] Polèmiques

Sostres escrivia una columna diària a E-notícies fins desembre del 2004, quan va abandonar el diari perquè el director li va censurar un article on denunciava la baixesa moral del setmanari El Triangle i les subvencions que rebia per part del Govern a canvi de no publicar articles compromesos. [2].

L'abril de 2005 va publicar un article a l'Avui on deia que el castellà és de pobres i d'horteres, d'analfabets i de gent de poc nivell parlar un idioma que fa aquest soroll tan espantós per pronunciar la jota [3]. Tot i això, Sostres ha publicat llibres en aquest idioma i ha participat en tertúlies televisives de cadenes espanyoles.

El juliol de 2006 el president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, es va querellar contra l'escriptor per dos articles apareguts al seu bloc personal. Sostres qüestionava Maragall sobre una suposada addicció a la beguda i les seqüeles mentals que li hauria deixat [4].

L'octubre de 2007 va deixar de col·laborar al diari digital El Singular Digital, on escrivia un article diari des de feia uns mesos. Sostres va publicar sencer al seu bloc un article que el director de l'esmentat diari digital, Jordi Cabré, havia retallat i que criticava durament el director de l'Oficina de Comunicació de la Generalitat, Antonio Bolaño, i al periodista de La Vanguardia Francesc-Marc Àlvaro[5]. Segons Sostres, les possibles subvencions que podia rebre El Singular Digital, i que les critiques a Bolaño posaven en perill, eren el motiu de l'acomiadament. Tot i això poc després va publicar un altre article mostrant-se dolgut i reconciliador.

[edita] Obres publicades

[edita] Referències

  1. SOSTRES, Salvador. Sóc Convergent, i què?. Barcelona: Proa, 2005. 168 p. ISBN 978-84-8437-847-1 .
  2. Salvador Sostres abandona e-noticies envoltat de polèmica (Message in a bottle...)
  3. Parlar espanyol és de pobres (AVUI)
  4. Maragall es querella contra l'escriptor Sostres per la seva web (AVUI)
  5. Salvador Sostres plega del Singular Digital (directe.cat)

[edita] Enllaços externs