[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salvador Sadurní i Urpí - Viquipèdia

Salvador Sadurní i Urpí

De Viquipèdia

Salvador Sadurní (L'Arboç, 3 d'abril del 1941) va ser un destacat futbolista català dels anys 60 i 70 del segle XX que jugava a la posició de porter.

[edita] Biografia

Salvador Sadurní va néixer a l'Arboç del Penedès el 1941. Va ser un dels gran porters de la història del Barça amb 16 anys al club. És considerat el gran successor de Ramallets a la porteria blau-grana, tot i que va tenir forta competència, primer amb Pesudo i després amb Reina.

Debutà amb el Barça l'11 de maig de 1961 a Gijón. La seva primera temporada al club va acabar amb un gran premi, com fou la seva convocatòria per a la Copa del Món de Futbol 1962 tot i que no jugà cap partit. L'any següent, el 8 de gener, va debutar amb la selecció estatal a Barcelona contra França amb empat a zero al final del partit. Només fou 10 vegades internacional (amb 8 gols encaixats), ja que comptà amb la competència del porter basc José Ángel Iríbar. Amb el Barça guanyà una lliga (1974), tres copes i una Copa de Fires com a títols més destacats. A més guanyà el Trofeu Zamora al porter menys golejat de la lliga en tres ocasions (1969, 1974 i 1975).

L'any 1976, a l'edat de 35 anys, es retirà del futbol en actiu. l'1 de setembre d'aquell any va rebre un homenatge del club juntament amb els seus companys Antoni Torres i Joaquim Rifé, amb un partit amistós contra l'Stade Reims en que el Barça guanyà per 2 a 0.

[edita] Trajectòria esportiva

[edita] Títols