[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Salvador Larroca - Viquipèdia

Salvador Larroca

De Viquipèdia

Salvador Larroca (València, 1964) és un dibuixant de còmics.

Després de diversos anys treballant en catografia digital va començar a treballar com a dibuixant per a Marvel UK, la base britànica d'aquesta editoral estatunidenca. Larroca estava treballant a Marvel UK quan va col·laborar en Dark Angel i Death's Head II. Temps després, Larroca va començar a treballar en el còmic mainstream dels EUA, com el Flash de DC Comics. Després, Larroca va treballar durant tres anys en les aventures del personatge, també de DC, Ghost Rider a mitjan dècada dels noranta. No fou fins a la seua carrera en Ghost Rider que Larroca es va donar a conèixer com un dels dibuixants de còmics més prometedors als Estats Units.

Seguint l'experiment de l'editoral Marvel de Heroes Reborn, l'editor Bobbie Chase va encomanar a Larroca la tasca de dibuixar el retorn del Capità Amèrica, Iron Man, Els 4 Fantàstics, The Avergers, i diversos herois més en la minisèrie Heroes Return. Després de l'eixida d'Alan Davis d'Els 4 Fantàstics, Larroca va agafar les regnes de la sèrie juntament amb el guinista Chris Claremont. Larroca i Claremont van dur la sèrie durant tres anys.

Larroca va deixar aquest títol en mans de Carlos Pacheco mentre que ell es va encarregar de diverses publicacions com ara Uncanny X-Men, després de l'eixida d'Adam Kubert que va marxar per treballar en Ultimate X-Men. Larroca, llavors, va tornar a treballar amb el guionista Chris Claremont en X-Treme X-Men. Larroca va dibuixar 24 números i després d'això li van demanar que treballara en el personatge de Namor. Mentrestant Larroca va treballar en diversos projectes de minisèrie, incloent-hi Ultimate Daredevil & Elektra i Ultimate Elektra. Larroca fou sol·licitat per a Uncanny X-Men i X-Men. Aquestes publicacions van conduir a l'esdeveniment X-Men Reload i els títols van tenir nous escriptors, dibuixants i nova direcció d'històries. Larroca va treballar amb el guionista Chuck Austen en X-Men. Durant el seu treball amb els mutants, Larroca va dibuixar també la minisèrie Spider-Man: House fo M. Larroca, que enguany estava dibuixant els X-Men però amb un nou guinista, Peter Milligan, va deixar al juny la sèrie i s'ha unit a Warren Ellis en Newuniversal, un remake de Marvel's New Universe.

Larroca ha estat anunciat com un dels quatre artistes que dibuixarà Amazing Spider-Man Brand New Day.