[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rostock - Viquipèdia

Rostock

De Viquipèdia

Rostock
Escut Rostock
([[Escut

Rostock|En detall]])

Localització
Municipi d'Alemanya
País
• Estat
• Districte
Alemanya
Mecklemburg-Pom. Occ.
Districte urbà
Superfície 181,03 km²
Altitud 13 m
Població (2005)
  • Densitat
199.108 hab.
1.099,86 hab/km²
Coordenades 54° 5′ N, 12° 8′ ECoordenades: 54° 5′ N, 12° 8′ E
Dirigents:
• Alcalde/essa:

Roland Methling
Codi postal 18001-18147
Prefix de telèfon 0381
Matrícula HRO
Web

Rostock és una ciutat del nord d'Alemanya. El barri de Warnemünde, 12 kilòmetres més al nord, ja es troba directament a la costa de la mar Bàltica. La ciutat fou fundada al 1218 i va formar part de la Lliga Hanseàtica de Ciutats, juntament amb altres ciutats com ara Hamburg o Bremen.

Rostock
Rostock

Rostock segueix 20 quilòmetres la riba del riu Warnow fins la seva desembocadura a la costa del Mar Bàltic (al barri de Warnemünde), però gran part de la ciutat es troba situada a la part occidental del riu. A la part oriental s'hi troben mostren d'una indústria creixent.

Rostock és avui en dia, amb els seus gairebé 200.000 habitants la ciutat més gran de l'estat federal de Mecklemburg-Pomerània Occidental (Mecklenburg-Vorpommern), i té el segon port més gran de la costa del Mar Bàltic, darrere del de Lübeck. A nivell cultural i econòmic, es considera la ciutat més important de l'estat. La Universitat de Rostock, fundada al 1419, és considerada la més antiga d'Europa del Nord.

Econòmicament, domina a la ciutat, a més de la construcció de vaixells i el transport marítim, el turisme i el sector dels serveis, amb la Universitat de Rostock com a l'empresa que dóna més llocs de treball de la ciutat.

Bandera d'Alemanya Aquest article sobre Alemanya és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Rostock