[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Roser Capdevila i Valls - Viquipèdia

Roser Capdevila i Valls

De Viquipèdia


Roser Capdevila i Valls (Barcelona 1939) és una il·lustradora catalana, popular arràn de la publicació de "Les Tres Bessones".

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 23 de gener de 1939 a la ciutat de Barcelona. Interesada de ben jove pel dibuix va ingressar a l'Escola Massana de Belles Arts de Barcelona.

L'any 1999 fou guardonada amb el Premi Nacional de Cinema i d'Audiovisual, concretament en l'apartat d'Audiovisual, i l'any 2004 amb la Creu de Sant Jordi, concedits ambdós guardons per la Generalitat de Catalunya.

[edita] Obra artística

Col·laboradora durant la dècada del 1970 de l'edició francesa de la revista infantil Cuca Fera, l'any 1979 fou finalista del Premi Apel·les Mestres de literatura infantil i juvenil il·lustrada pel seu conte La cosidora. A la dècada del 1980 va començar a il·lustrar llibres de text per a infants amb els seus dibuixos, caracteritzat per un estil simple, però amb una caricatura fresca i dinàmica. Així mateix s'ha destacat per un sentit de l'humor i unes situacions molt originals.

L'any 1983, inspirant-se en les seves en les seves tres filles Teresa, Anna i Helena, va crear els personatges de "Les Tres Bessones", els llibres de les quals han estat traduïts a 35 llengües i ha propiciat la creació d'una sèrie de televisió que s'ha emés en 158 països.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs