[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rosa Díez González - Viquipèdia

Rosa Díez González

De Viquipèdia

Acte fundacional de Unió, Progrés i Democràcia
Acte fundacional de Unió, Progrés i Democràcia

Rosa Díez González (Sodupe, Gueñes, 27 de maig de 1952) és una política espanyola. Va ser diputada del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) en el Parlament Europeu, des de 1999 fins al 30 d'agost de 2007, quan va abandonar el PSOE i va deixar la seva acta d'eurodiputatda per a fundar el nou partit Unió, Progrés i Democràcia (UPyD).

A l'agost de 2007, després de la creació uns mesos enrere de la Plataforma Pro, una plataforma nascuda en el sí de Basta Ya!, va anunciar la seva sortida de les files de el PSOE per a integrar-se en aquesta plataforma (on es troben ja integrats coneguts personatges de la vida pública com Fernando Savater o Carlos Martínez Gorriarán), de cara a la creació d'un nou partit polític espanyol, Unió, Progrés i Democràcia.

Actualment és el seu portaveu, però no es descarta que sigui el seu cap visible una vegada constituït el citat partit polític. Dita partida d'àmbit clarament nacional es pretén crear amb la finalitat de presentar-se com alternativa als dos partits nacionals majoritaris a Espanya, PP i PSOE, en les pròximes eleccions generals, regenerar la política espanyola, i plantejar una reforma de la llei electoral espanyola i de la Constitució, entre altres.

En els últims temps també ha participat activament en actes de l'associació Ciutadans de Catalunya Al gener de 2008 es va manifestar a favor de la modificació de el concert econòmic de Navarra i el basc per considerar-los discriminatoris enfront d'altres comunitats espanyoles.