[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Roque Dalton - Viquipèdia

Roque Dalton

De Viquipèdia

Roque Dalton (San Salvador, El Salvador, 14 de maig de 1935 - Quezaltepeque, El Salvador, 10 de maig de 1975) fou un conegut poeta i revolucionari salvadorenc.

Algunes de les seves obres més importants són La ventana en el rostro (1962), El turno del ofendido (Mèxic, 1964), Miguel Mármol (Costa Rica, 1972?), Pobrecito Poeta que era yo (Costa Rica, 1975), Monografia sobre El Salvador (La Habana, ??), Taberna y otros lugares (Premi Casa de les Amèriques 1969), Poemas clandestinos (El Salvador, 1975), Historias prohibidas del pulgarcito (Mèxic, 1975), Un libro rojo para Lenin (pòstum, Managua, 198?).

Fou assassinat pels seus propis companys de l'Exèrcit Revolucionari del Poble (ERP), l'escamot a la qual pertanyia en aquest moment, davant la sospita de ser agent de la Central d'Intel·ligència d'EUA en San Salvador durant el conflicte armat de la dècada dels vuitanta. Anteriorment, havia estat acusat de treballar per a la intel·ligència cubana. Les acusacions van ser desmentides després.

Aquest article sobre els El Salvador és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.