[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ron Dennis - Viquipèdia

Ron Dennis

De Viquipèdia

Ron Dennis al GP de Mònaco l'any 2000
Ron Dennis al GP de Mònaco l'any 2000

Ron Dennis va néixer l'1 de juny de 1947. Va començar la seva carrera al món de l'automobilisme de la mà de la "Cooper Racing Car Company". Després va unir-se al equip Brabham Racing on a partir de 1968 exerciria de cal dels mecànics. Al cap de 3 anys Ron Dennis va fundar la seva pròpia companyia, "Rondel Racing", i durant els anys 70 va estar vinculat a la F2. A partir dels anys 80 la companyia fundada per Ron Dennis va unir-se a l'equip McLaren. A partir de llavors es coneixeria a McLaren sota el nom "McLaren Racing".

Des de 1980 McLaren ha guanyat 7 títols de constructors i ha aconseguit 9 cops el títol de pílots. L'equip McLaren va continuar creixent i actualment engloba a "McLaren Automotive", "McLaren Electronic System", "McLaren Marketing", "McLaren Applied Technologies" i "Lydden Circuit". En l'actualitat a aquest conjunt que forma l'equip McLaren se'l coneix sota el nom McLaren Formula One Team.

L'any 2007 ha estat un dels més complicats en la seva carrera com a dirigent d'equip ja que a més dels xocs constants entre els dos pilots de l'escuderia, Fernando Alonso i Lewis Hamilton en una situació que recorda als enfrontaments entre Ayrton Senna i Alain Prost també s'ha hagut d'enfrontar a acusacions d'espionatge industrial per part de Ferrari. Finalment l'Scuderia junt amb la policia italiana i la FIA varen demostrar que un enginyer de l'escuderia italiana va passar dades confidencials del seu monoplaça a l'equip McLaren. Aquest afer ha acabat amb McLaren exclòs del Campionat de Constructors de l'any 2007 i una multa històrica de 100 milions de dòlars.

L'any 2001 Ron va rebre la medalla d'or de la BRDC en reconeixement a la seva contribució al món de l'automobilisme.


Aquest article sobre esport és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.