[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Riu Guadalope - Viquipèdia

Riu Guadalope

De Viquipèdia

Guadalope
Imatge:127642_2.jpg
Llargada 160 km
Altitud del naixement 2.500 m
Cabal mitjà 265 /s
Àrea conca 3.890 km²
Naixement província de Terol
Desembocadura riu Ebre
Territoris de la conca l'Aragó
Riu - Hidrologia - Rius del món


El riu Guadalope, és l'afluent més llarg del marge dret del riu Ebre, tenint una longitud de 160 km i ocupant una superfície de conca hidrogràfica de 3.890 Km2 aproximadament, és el millor regulat d'Aragó. Té en el seu cabal els embassament de Santolea, Calanda i Civan en Casp; així com la Estanca d'Alcanyís i l'embassament de Berge en el seu afluent El Guadalopillo. Els seus afluents són per el marge dret el riu Bergantes, el Fortanet, el Bordó i el Mesquí i per l'esquerra el riu Aliaga i el Guadalopillo.

Néix en la Serra de Gúdar, prop de les poblacions de Villarroya de los Pinares i de Miravete de la Sierra a la província de Terol. Al final del seu recorregut aporta un cabal al riu Ebre de 265 Hm3 aproximadament.


Taula de continguts

[edita] Embassaments

En l'actualitat els recursos estan regulats principalment per sis embassaments: Aliaga en la capçalera del riu Guadalope (0,9 hm³) d'embassament útil, Calanda (54,30 hm³) i Santolea (52,60 hm³) en el curs mitjà i Casp (81 hm³) en el curs baix. En el riu Guadalopillo s'encontra l'embassament de Gallipuén amb ,16 hm3 i per últim l'embassament de La Estanca d'Alcanyís (7 hm³) que s'encontra en derivació del riu Guadalope.

[edita] Estat d'embassaments

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs


Bandera d'Aragó Aquest article sobre l'Aragó és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.