[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Riu Argun (Caucas) - Viquipèdia

Riu Argun (Caucas)

De Viquipèdia

Argun

Llargada 148 km
Altitud del naixement - m
Cabal mitjà - /s
Àrea conca 3390 km²
Naixement Geòrgia
Desembocadura  ?
Territoris de la conca Geòrgia,Txetxènia
Riu - Hidrologia - Rius del món

El riu Argun (en rus: Аргу́н) flueix a través del nord del Caucas, a Geòrgia i Txetxènia. És un afluent del Sunzha i és dins de la conca del Terek. El riu té les seves fonts en els pendents del nord del Caucasus a Geòrgia. Entra a la Txetxènia occidental a través dels districtes d'Itum-Kalinski i Xatoiski.

Els voltants del riu Argun són considerats el primer assentament dels txetxens, i s'hi troben ruïnes d'aquestes antigues poblacions, on s'aprecia l'arquitectura tradicional. El riu és la frontera natural dels districtes de Salinski i Grozneski. Abans de les Guerres Txetxenes hi havia nombrosos habitatges i granges a la regió al voltant del riu. La ciutat d'Argun pren el nom del riu.

Aquest article sobre geografia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.