[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rinoceront blanc - Viquipèdia

Rinoceront blanc

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Rinoceront blanc

Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Perissodactyla
Família: Rhinocerotidae
Gènere: Ceratotherium
Espècie: C. simum
Nom binomial
Ceratotherium simum
Burchell, 1817

El rinoceront blanc (Ceratotherium simum) és una de les cinc espècies de rinoceronts que existeixen actualment. És l'única espècie dins del gènere Ceratotherium. És el rinoceront més gran que existeix: un adult pot pesar 3.500 kg i fer 4 metres de llarg i 1'8 metres d'alt.

Hi ha dues subespècies. Habita al nord-est i sud de l'Africa i alguns parcs zoològics (San Diego, Praga, etc) en captivitat.

El Rinoceront blanc té en realitat la pell de color gris, malgrat el nom que li van donar els anglesos producte de la homofonia de white amb la paraula holandesa que significa ample la qual fa referència al llavi ample que junt amb la proturberància al llom i les orelles més punxegudes són característiques distintives d'aquest rinoceront.

Té l'estatus d'espècie en perill malgrat tenir una població d'alguns milers d'individus (en la majoria en reserves protegides de Sudàfrica).

Encara és objecte de caça furtiva a l'Àfrica central. És més fàcil de caçar que altres rinoceronts perquè permet que els caçadors s'acostin més a prop, fins a 10 metres. Com els altres rinoceronts és molt curt de vista i no distingeix pràcticament res a menys de 20 metres.

Hi ha un perill dels efectes de la consanguinitat ja que la majoria d'individus provenen d'una vintena d'individus que, a principi de segle XX, van sobreviure a una quasi total extinció.

Es reprodueixen amb moltes dificultats als parcs zoològics.

[edita] Enllaços externs

Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies