[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Riera de Cunit - Viquipèdia

Riera de Cunit

De Viquipèdia

La riera de Cunit és un torrent, un curs d’aigua estacional que discorre de nord a sud pel terme municipal de Cunit, al Baix Penedès.

El seu curs prové de les faldes de les muntanyes més altes del municipi, com el puig de la Mina (194,9 m) o el turó de Cal Santó (141 m), i d’altres torrents i rieres del terme municipal de Castellet i la Gornal, com el fondo del Blai, a Clariana. Al seu pas per Cunit se li uneixen altres fondos i rieres i passa prop de Cal Pla i de la masia Sant Antoni, motiu pel qual la riera també és coneguda com a torrent de Sant Antoni. Arribant al nucli urbà, la riera està continguda per un terra i unes parets de ciment i, pel casc antic, discorre pel centre de l’avinguda de la Font. Aquest vial té una marcada personalitat, ja que és una mena de rambla arbrada sense soterrar, amb els vorals més elevats sobre murs de pedra i que separa el poble de l’antic Castell de Cunit, la font i els safareigs públics.

Avui dia, quan la riera porta aigua, durant les pluges torrencials, desguassa directament a la platja, però abans de la urbanització de la zona del passeig marítim, fa una trentena d'anys, era comuna la formació d’estanys i aiguamolls, fenomen que encara es pot apreciar al torrent d’en Pedró, que separa els termes municipals de Cunit i Cubelles.