[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Resistència francesa - Viquipèdia

Resistència francesa

De Viquipèdia

La Creu de Lorena, escollida pel General de Gaulle com el símbol de la Résistance.
La Creu de Lorena, escollida pel General de Gaulle com el símbol de la Résistance.

La Resistència francesa (La Résistance) va ser un moviment que va lluitar contra el Govern de Vichy i l'ocupació nazi de França durant la Segona Guerra Mundial. Va començar amb petits grups d'homes que prengueren armes i van a arribar a ser alguns milers. Sabotejaven ponts i línies de ferrocarrils, organitzaven evasions de presoners i lluitaven contra la Gestapo.

[edita] Les diferents maneres de considerar la Resistència

Historiador del compromís resistint, Olivier Wieviorka mostra que la Resistència pot organitzar-se segons una lògica de guerra, a la qual es lliguen les xarxes i la lluita exèrcit, o segons una lògica d'ocupació, a la qual corresponen els moviments i les formes civils. Henri Michel, fundador del Comitè d'Història de la Segona Guerra mundial, definia pel que fa a lluïdes la Resistència com « la junts dels combats portats al nom de la llibertat de la pàtria i de la dignitat humana » contra l'ocupant i les seves ajudes.

[edita] Enllaç extern


Granada de mà alemanya Aquest article sobre la Segona Guerra Mundial és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.