[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Requint - Viquipèdia

Requint

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en la seua redacció:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Conté informació no enciclopèdica.
no és només un clarinet. És qualsevol instrument apujat una quinta, especialment, això sí, clarinets i guitarres. A més, caldria neutralitzar una mica l'espanyolitat de l'article.
Piteros càntabres
Piteros càntabres

El requint és un clarinet habitualment afinat en Mi \flat (Mi bemoll), o sigui, una quarta per sobre del clarinet soprano en Si bemoll. Com aquest, el requint és també un instrument transpositor.


El requint és un instrument molt difós a Cantàbria, on de coneix com pitu montañés i es toca acompanyat de tambor, coneixent-se a la parella formada com piteros. Es va difondre en la regió des de mitjans del segle XIX i va substituir en gran mesura a la dolçaina i al sac de gemecs com instrument emprat en la interpretació de peces del folklore càntabre, especialment en la zona de La Montaña.


[edita] Enllaços externs



Aquest article sobre música és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.