[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Redonda - Viquipèdia

Redonda

De Viquipèdia

Redonda és una illa situada al nord de Barbuda dins l'estat d'Antigua i Barbuda.

[edita] Regne de Redonda

El Regne de Redonda fou proclamat el juny de 1865 per un comerciant irlandès anomenat Matthew Dowdy Shiel, de l'illa Montserrat. Mentre celebrava el naixement del seu fill a la deserta illa de Redonda (llavors sense sobirania definida) junt a uns amics, la beguda va motivar l'autoproclamació de Matthew com rei de l'illa. Matthew va abdicar el 21 de juliol de 1880 i el va succeir el seu fill Matthew Phipps, que fou coronat com a rei Felip I per el bisbe d'Antigua. El nou rei va marxar a Londres on va publicar algunes novel·les d'èxit (entre elles The Purple Cloud el 1901, de la que es va fer una pel·licula), i mai més va tornar al Carib.

Va morir el 1947 i el va succeir en el títol, per testament, el seu asssesor literari, el poeta John Gawsworth (Joan I de Redonda) que va crear una aristocràcia intel·lectual, donant títols a nobles i artistes. Arruinat va oferir la venda del títol a la família reial sueca, però el govern britànic s'hi va oposar. Va intentar vendre'l a altres persones. Al 1967 va decidir abdicar en favor del seu amic Artur John Robert (Joan II de Redonda) que va pagar una quantitat i va morir el 1970.

A la mort de Joan II el 1982 van sorgir nombrosos pretendents al títol, purament nominal. El professor d'història William Leonard Gates fou un dels més coneguts. Actualment hi ha uns nou pretendents, entre ells Bob Williamson (Robert I el dolent) que reclama la successió com hereu de Joan I (1970) que va reclamar la corona el 1997.

La primera bandera, blanca amb un cercle, fou creada per Joan I el 1949. La segona fou aprovada per Joan II el 1980. W. L. Gates va dissenyar també una bandera. Robert I el dolent va establir una nova bandera el 1997.