[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Real Avilés Industrial Club de Fútbol - Viquipèdia

Real Avilés Industrial Club de Fútbol

De Viquipèdia

Real Avilés
Nom complert Real Avilés Industrial Club de Fútbol S.A.D.
Àlies Realavilesinos
Any de fundació 1983
Estadi {{{estadi}}}
Capacitat 5.200
President José María Tejero
Entrenador Iván González
Lliga Tercera divisió Grup II
Temporada 2005-06
Posició
Web oficial http://www.realaviles.com/
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme local
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme visitant

El Real Avilés Industrial Club de Fútbol és un club de futbol de la ciutat d'Avilés al Principat d'Astúries.

[edita] Història

El 1903 es funda l'Avilés Sport Club (primer club de futbol de la ciutat), reanomenat a partir de 1906 Círculo Industrial y Sport (a l'unir-se amb la Sociedad Obrera Industrial). Aquest club desaparegué cap el 1915, any en que es crea l'Stadium Club Avilesino. Amb aquest nom el club va arribar a jugar a Segona Divisió. El club va haver de canviar la seva denominació després de la Guerra Civil, ja que el règim franquista no li va permetre conservar termes estrangers en el seu nom. La nova denominació va ser Real Avilés Club de Futbol. Amb aquest nom va tornar a la Segona Divisió durant algunes temporades dels anys cinquanta. En aquesta dècada, l'Empresa Nacional Siderúrgica (Ensidesa) va promoure la creació del Club Deportivo Llaranes, que el 1965 esdevingué Club Deportivo Ensidesa. El 1983 ambdós clubs es van unir, tot i que el club segueix conservant la mateixa antiguitat federativa del Real Avilés C.F., creant el Real Avilés Industrial.

El nou club va començar la seva trajectòria a la Segona Divisió B, essent el seu major èxit arribar a la Segona Divisió les temporades 90/91 i 91/92. Aquest any es va constituir en Societat Anònima Esportiva. Des de la temporada 2004-2005 al baixar de categoria, milita a la Tercera divisió.

L'actual Estadi Nuevo Román Suárez Puerta va ser inaugurat el 1999. Aquest estadi és el resultat de les obres de remodelació i ampliació de l'antic Román Suárez Puerta. Durant uns anys va jugar també al Muro de Zaro, al barri de Llaranes.

[edita] Enllaços externs