[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ravenissa - Viquipèdia

Ravenissa

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Ravenissa

Classificació científica
Regne: Plantae
Divisió: Magnoliophyta
Classe: Magnoliopsida
Ordre: Brassicales
Família: Brassicaceae
Juss.
Gèneres
  • Diplotaxis
  • Erucastrum
  • Sinapis

Ravenissa és el nom de diverses males herbes que reben aquest nom per que són similars als rave.

Es distingeix popularment entre ravenissa blanca i ravenissa groga segons quin sigui el color de les seves flors

Taula de continguts

[edita] Descripció

Són plantes de la família abans coneguda com "crucíferes" i actualment com Brassicaceae. Pertanyen a diversos gèneres com "Diplotaxis", "Erucastrum" i "Sinapis". La més característica de les ravenisses és "Diplotaxis erucoides" o ravenissa blanca

És una Planta herbácia anual o bianual que pot atènyer els 50 cm d'alçada. Tiges erectes. Fulles inferiors lobulades, peciolades i disposades en roseta, les superiors alternes i sèsils. Flors de fins 1,5 cm de diàmetre amb pètals blancs. Els fruits són siliques de fins 4 cm de longitud.

[edita] Danys

Ocupa les parcel·les completament quan la terra ha estat remoguda. És una de les principals males herbes en camps d'ametllers i com es tracta d'una planta molt melífera i floreix durant l'hivern, les abelles van a buscar el nèctar de les ravenisses i no pol·linitzen les flors dels ametllers cosa que fa baixar el rendiment.

[edita] Control

Relativament fàcil, és afectada per un gran nombre d'herbicides. La seva presència massiva es limita a l'època freda de l'any de la tardor a finals d'hivern.

[edita] Distribució

Mediterrani i en els Països Catalans a les terres de conreu de la terra baixa, no es troba per sobre dels 1.000 metres d'altitud.