[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rafael Rivelles Guillem - Viquipèdia

Rafael Rivelles Guillem

De Viquipèdia

Rafael Rivelles Guillem (València, 23 de desembre de 1898 - Madrid, 3 de desembre de 1971) fou un actor valencià.

Va nàixer el 23 de desembre de 1898 a El Cabanyal, València. Membre d'una saga d'artistes, els seus pares van ser els prestigiosos actors teatrals Jaime Rivelles i Amparo Guillén (Guillem). Molt prompte, Rivelles escomençà a treballar al teatre on arribaria a ser un dels actors més importants de l'escena espanyola. També va treballar al cinema, però en menor mida. En els anys 30, com altres actors de l'época va anar a Hollywood on va col·laborar en les versions en castellà de pel·lícules americanes, però va tornar al poc temps i va crear la seua pròpia companyia teatral amb la seua dona, l'actriu Maria Fernanda Ladrón de Guevara.

En 1925, va nàixer la seua filla Amparo Rivelles que és la continuadora de la tradició artística amb altres membres de la familia per línia materna, com ara Luis Merlo i Amparo Larrañaga.

Al cinema, Rivelles és recordat per la seua interpretació de Don Quijote, curiosament amb altre actor valencià, Juan Calvo, fent de Sancho Panza. Altres papers importants van ser el de Judas Iscariote en "El Beso de Judas" i un dels frares en "Marcelino Pan y Vino".

Va morir a Madrid el 3 de desembre de 1971 i d'acord amb els seus desitjos, va ser soterrat amb els seus pares al cementeri de El Cabanyal, València.

[edita] Pel·lícules

  • Prueba Trágica (1914)
  • Don Quijote de La Mancha (1947)
  • El Beso de Judas (1954)
  • Marcelino, Pan y Vino (1955)

[edita] Enllaços externs