[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Quint Minuci Therme (cònsol) - Viquipèdia

Quint Minuci Therme (cònsol)

De Viquipèdia

Quint Minuci Therme (Quintus Minucius Q. F. L. N. Thermus) fou un magistrat romà.

Va servir com a tribú militar amb Publi Corneli Escipió Africà Major el 202 aC. El 201 aC fou tribú de la plebs; el 197 aC fou edil curul, i aquest mateix any fou nomenat com a triumvir per la fundació de sis colònies a la costa d'Itàlia; el 196 aC fou pretor i va rebre la província d'Hispània Citerior on va fer la guerra amb èxit contra els nadius i va rebre els honors del triomf (195 aC).

El 193 aC fou cònsol amb Luci Corneli Merula i va obtenir com a província Ligúria, on havia esclatat una revolta; va establir els seus quarters a Pisae i va fer la guerra decididament però a causa de la inferioritat numèrica va haver d'estar a la defensiva i va estar dues vegades en greu perill. El 192 aC el seu imperium fou prorrogat i va rebre reforços amb els que va poder prendre l'ofensiva i guanyar una victòria decisiva quan els lígurs van fer un ataca sobtat de nit al seu campament. El 190 aC va tornar a Roma i va demanar un triomf que li fou refusat a petició de Marc Porci Cató que l'acusava d'haver matat a deu homes lliures i haver inventat batalles falses i exagerat el numero d'enemics morts per poder demanar el triomf.

Luci Corneli Escipió Asiàtic el Vell el va enviar a rebre el jurament d'Antíoc III el Gran després del acord preliminar de pau (189 aC) i el mateix any fou nomenat pel senat com un dels comissionat que havien d'arranjar els afers d'Àsia. Fou mort el 188 aC mentre combatia a les ordes de Gneu Manli Vulsó contra els tracis.