[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Quina fera de nena! - Viquipèdia

Quina fera de nena!

De Viquipèdia

Bringing Up Baby
Quina fera de nena!
Valoració imdb:8.0/10 stars

Pòster de la pel·lícula

Fitxa tècnica
Direcció Howard Hawks

Producció Cliff Reid
Howard Hawks

Guió Dudley Nichols
Hagar Wilde

Música Roy Webb
Jimmy McHugh

Fotografia Russell Metty

Muntatge George Hively

Vestuari Jean Louis Berthauldt

Repartiment Katharine Hepburn
Cary Grant

Dades i xifres
Països Estats Units
Any 1938
Gènere comèdia romàntica
Duració 102 min.
Idioma anglès

Companyies
Distribució RKO

Fitxa a IMDb

Quina fera de nena! (títol original en anglès Bringing Up Baby) és una comèdia romàntica de l'any 1938 dirigida per Howard Hawks i protagonitzada Katharine Hepburn i Cary Grant.

És una de les millors comèdies de la història del cinema i la principal mostra de l'anomenada screwball comedy o comèdia de l'absurd que va florir a la dècada dels 30. Va significar la segona pel·lícula per a la parella Cary Grant i Katharine Hepburn, després del seu treball a la formidable Sylvia Scarlett (1935) de George Cukor, director amb el que gravarien Holiday el mateix any de la producció de Quina fera de nena!.

La pel·lícula compta amb un esplèndid guió de Dudley Nichols (que a l'any següent treballaria al costat de John Ford a La diligència) i Hagar Wilde, que traspassa a la pantalla Hawks amb el seu metrallador estil, dinamisme rítmic i frenètic intercanvi de punyents i enginyosos diàlegs.

Tanmateix, tots aquests elements no van ser suficients per triomfar a la seva estrena, però el pas dels anys ha fet justícia i ara és considerada una de les millors pel·lícules del seu gènere.

[edita] Sinopsi

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

David Huxley (Cary Grant) és un paleontòleg tímid i despistat que està a punt d'acabar la laboriosa reconstrucció de l'esquelet d'un brontosaure, del que només li falta una clavícula intercostal, i que també està a punt de casar-se amb la seva anodina secretària. En una partida de golf amb l'advocat d'una solterona milionària, potencial mecenes del museu per al qual treballa Huxley, aquest coneix Susan Vance (Katharine Hepburn), una jove adinerada i capritxosa que farà el possible perquè no culmini cap dels seus dos projectes. A partir d'aquest moment, Susan es dedicarà a manipular Huxley i a dedicar-li les seves atencions en el seu particular estil: li abonyega el cotxe, li trenca l'esmòquing, amaga la seva roba, li trenca les ulleres i per si fos poc, el convenç per cuidar un jove lleopard anomenat "baby".