[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Quadre Nacional d'Atribució de Freqüències - Viquipèdia

Quadre Nacional d'Atribució de Freqüències

De Viquipèdia

El Quadre Nacional d'Atribució de Freqüències (CNAF) és l'instrument legal, que depèn del Ministeri de Ciència i Tecnologia, utilitzat per assignar als diferents serveis de radiocomunicacions les diferents bandes freqüencials, aquestes bandes s’extenen des de 9 kHz. fins a 105 GHz. Al CNAF també s’especifica la metodologia d’utilització de l’espectre radioelèctric.

Taula de continguts

[edita] Història

El CNAF fou editat per primera vegada el 1990, ha tingut varies edicions, l’última va ser al 2005. Encara que probablement hi hagi una nova versió per a aquest any 2007. Degut al seu contingut regulador i tècnic, totes les edicions, han estat varies vegades revisades.

[edita] Funcionament

La gestió de l'espectre radioelèctric que el CNAF dicta segueix els Tractats i Acords internacionals en matèria de planificació de l’espectre radioelèctric en els que Espanya forma part, amb especial atenció a la normativa aplicable a la Unió Europea i a les resolucions i recomanacions de l’Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), la Conferencia Europea de Administracions Postals i de Telecomunicació (CEPT), la Unió Europea (UE) i l’Institut Europeu de Normes de Telecomunicació (ETSI). No obstant, el marge d’actuació està acotat per que Espanya no pot prendre decisions via CNAF que contradiguin les disposicions dictades pel ITU-R i que són plasmades en el Reglament de Radiocomunicacions (RR), que te caràcter de tractat internacional i del que Espanya forma part. Amb tot això s’aconsegueix l’harmonització en el us de espectre.

També es conseqüència de l’evolució tecnològica, dels nous serveis i dispositius que fan necessari un ús òptim del espectre.

El CNAF es publica al Bolletí Oficial de l'Estat (BOE) tal i com es desenvolupat en el Ministeri de Ciència i Tecnologia.

[edita] Contingut

El CNAF es el marc fonamental de l’ordenament legal de l’espectre radioelèctric, i, és a més un marc tècnic de referència per a la gestió dels seus diferents usos. El contingut es compren, en primer lloc, de les notes de l’Article 5 del Reglament de Radiocomunicacions (RR) que complementa la constitució i el conveni de l’Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), seguides de l’atribució de bandes de freqüències segons l’esmentat article, en segon lloc, la atribució nacional fins al valor de 105 GHz, seguida d’observacions on a més trobem notes del RR sobre aplicació, notes d’Utilització Nacional (UN) i finalment usos que es corresponen ordenadament amb l’atribució nacional. Al CNAF també s’inclouen les atribucions de les bandes de freqüències de les tres regions en les que està dividit el mon, segons l’Unió Internacional de Telecomunicacions. Espanya es troba a la regió 1.

[edita] Enllaços externs