Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Playing the Angel - Viquip??dia

Playing the Angel

De Viquip??dia

Playing the angel
[[Image:|200px|Album cover]]
??lbum de Depeche Mode
Publicat 17 d'octubre del 2005
Gravat Gener de 2005 - Juliol de 2005
G??nere Synthpop
Duraci?? 52:12
Discogr??fica Mute Records
Productor(s) Ben Hillier
Cr??tiques professionals
Cronologia de Depeche Mode
Remixes 81-04
(2004)
Playing the angel
(17 d'octubre del 2005)
The Best Of, Volume 1
(2006)

Playing the Angel ??s el setz?? disc del grup angl??s de pop electr??nic Depeche Mode, i el seu onz?? disc de material nou. Va apar??ixer al mes d'octubre de l'any 2005.

Possiblement com a reacci?? a l'ambient reflexiu i melanc??lic que havia predominat a Exciter, Playing the Angel ??s molt m??s agressiu i directe, ja des de bon principi, amb els sons sint??tics distorsionats que obren "A pain that I'm used to", el segon senzill. Ben Hillier fou aquesta vegada el responsable de la producci?? de l'??lbum; el resultat ??s un disc molt r??tmic i amb una sonoritat m??s org??nica que els anteriors (degut al seu ??s predominant de sintetitzadors anal??gics), i comparable amb Violator en termes de so i atmosfera.

Playing the Angel ??s el primer ??lbum de Depeche Mode que inclou can??ons escrites per David Gahan. Esperonat per la bona rebuda del p??blic al seu primer disc en solitari, Paper Monsters, Gahan va pressionar perqu?? s'acceptessin m??s can??ons seves en el repertori del grup, en total 3 ("Suffer well" -el tercer senzill-, "I want it all" i "Nothing's impossible", totes elles escrites en col??laboraci?? amb Andrew Phillpott i Christian Eigner). Per tant, doncs, ??s el primer disc (des de Some Great Reward) que inclou can??ons no escrites per Martin Gore.

Significativament, les cr??tiques que ha rebut s??n, en general, molt m??s positives que les d'Exciter, i les seves xifres de vendes s??n tamb?? lleugerament superiors. Per promocionar-lo, Depeche Mode van iniciar una nova gira mundial, anomenada "Touring the angel - Pain and suffering in various countries", durant els anys 2005 i 2006.

Van extreure's dues edicions d'aquest disc: l'edici?? "normal", amb un CD, i una edici?? doble amb el disc en format SACD i un DVD extra amb "Playing the angel" en format 5.1, un petit documental sobre les sessions d'enregistrament del disc, una interpretaci?? exclusiva en estudi del tema "Clean" (incl??s a Violator), el v??deo de "Precious" -el primer senzill- i una galeria fotogr??fica exclusiva. La publicaci?? d'aquesta edici?? anim?? Mute Records a reeditar tots els discos anteriors del grup amb el format de l'edici?? "doble" de "Playing the angel" (??s a dir: disc en format SACD, disc en format 5.1, temes extra i documental) entre els anys 2006 i 2007.

Taula de continguts

[edita] Temes

[edita] CD Stumm 260

  1. A pain that I'm used to - 4:11
  2. John the revelator - 3:42
  3. Suffer well - 3:49
  4. The sinner in me - 4:56
  5. Precious - 4:10
  6. Macro - 4:03
  7. I want it all - 6:09
  8. Nothing's impossible - 4:21
  9. Introspectre - 1:42
  10. Damaged people - 3:29
  11. Lilian - 4:49
  12. The darkest star - 6:57

[edita] Temes extra

  1. Clean (a la versi?? DVD del disc) - 3:44
  2. Free (Cara B del senzill "Precious" -UK LCD BONG 35-, inclosa a la versi?? japonesa del disc) - 5:11
  3. Newborn (Cara B del senzill "A Pain That I'm Used To")
  4. Better Days (Cara B del senzill "Suffer Well")
  5. Waiting for the Night (versi?? especial de l'edici?? d'iTunes)

[edita] Senzills

  1. Precious (3 d'octubre del 2005)
  2. A pain that I'm used to (9 de desembre del 2005)
  3. Suffer well (20 de mar?? del 2006)
  4. John the revelator / Lilian (4 de juny del 2006)

[edita] Dades

  • Depeche Mode: David Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher.
  • Temes escrits per Martin Gore, excepte "Suffer well", "I want it all" i "Nothing's impossible", escrits per David Gahan/Christian Eigner/Andrew Phillpott.
  • Temes cantats per David Gahan, excepte "Macro" i "Damaged people" (cantats per Martin Gore) i l'interludi instrumental "Introspectre".
  • Produ??t per Ben Hillier (140 dB).
  • Mesclat per Steve Fitzmaurice i Ben Hillier.
  • Programacions: Dave McCracken i Richard Morris.
  • Programacions originals a "Suffer well", "I want it all" i "Nothing's impossible": Christian Eigner i Andrew Phillpott.
  • Enginyers de so: Ben Hillier i Richard Morris.
  • Piano ("I want it all"): Dave McCracken.
  • Enregistrat a Sound Design, Santa Barbara (assistent: Nick Sevilla); Stratosphere Sound Studios, Nova York (assistents: Arjun Argerwala i Rudyard Lee Cullers); Whitfield Street Studios, Londres (assistents: Devin Workman i Kt Rangnick). Mesclat a Whitfield Street Studios.
  • Temes masteritzats per Emily Lazar (The Lodge, Nova York). Assistent: Sarah Register.
  • Direcci?? art??stica, fotografies i disseny de portada: Anton Corbijn.
  • Disseny: Four5one.com
  • Management: Jonathan Kessler (Baron Inc.).
  • Oficina de Depeche Mode: J.D. Fanger, Venusnote Ltd.

[edita] Informaci?? addicional

  • El personatge dibuixat a la portada del disc ??s anomenat "Tubby Goth" pel grup i "Mr. Feathers" ("Senyor Plomes") pels fans.
  • S'enregistr?? un tema anomenat "Martyr" que, de fet, havia de ser el primer senzill, per?? despr??s es consider?? que no encaixava amb l'ambient general del disc i fou reservat. "Martyr" fou utilitzat com a targeta de presentaci?? d'una nova recopilaci??, anomenada The Best Of, Volume 1.
  • El tema "Precious", tal i com confess?? Martin, parla sobre el seu divorci i sobre les reaccions que aquest fet provocaria en els seus fills.
  • "Playing the angel" pren el seu t??tol d'una part de la lletra de l'??ltima can???? del disc, "The darkest star" (Oh you sad one / Playing the angel / Isn't so easy where you're from).
  • S'edit?? una versi?? de "Suffer well" en Simlish, la llengua del joc The Sims.
  • "John the revelator" est?? basat en una can???? tradicional del mateix nom.

[edita] Enlla??os externs