[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Orde Místic del Temple de la Rosacreu - Viquipèdia

Orde Místic del Temple de la Rosacreu

De Viquipèdia

Al 1912, Annie Besant, Marie Russak i James Wedgwood van fundar l'Orde del Temple de la Rosa Creu. No obstant, degut als nombrosos problemes originats a Anglaterra durant la Primera Guerra Mundial, l'activitat es va haver de suspendre.

Besant va tornar a la seva tasca com a Presidenta Mundial de la Societat Teosòfica, Wedgwood continuà treballant com a bisbe de l'Església Catòlica Liberal i Russak va contactar amb Harvey Spencer Lewis a California, a qui va ajudar en la col·laboració del rituals de l'orde rosacreu AMORC.

A finals del segle XX, a Hispanoamèrica va revifar l'interès en els ordes iniciàtics, sobretot aquells relacionats amb les tradicions espirituals d'Occident. En aquests dies, un membre de la Societat Teosòfica d'Espanya, conegut als cercles rosacreus com a Frater Iniciador, va començar a treballar per tal de refundar l'ORTC.

Actualment es treballa a diversos països per al renaixement de l'orde del Temple de la Rosa Creu amb el nou nom d'Orde Místic del Temple de la Rosacreu (OMTRC). La creació oficial està planificada per a l'any 2012, quan facin 100 anys des de la fundació original.

[edita] Principis

Lema: Lux Veritatis

Treball: Basats en la mateixa dels alquimistes Ora et Labora, l'OMRTC estableix dos tipus de reunions: Oratorio ( o grup d'estudi, on s'investiguen diversos temes relacionats a la Tradició Esotèrica) i Laboratorio (o Convocació, on es realitzen rituals i diverses pràctiques espirituals).

Graus: L'Orde posseeix tres graus iniciàtics: Neòfit, Peregrí i Mestre. No obstant, de la mateixa manera que els autors de la Teosofia, s'insisteix en la diferència entre la iniciació ritual i la vertadera Iniciació, per la qual cosa aquest esquema de graus és simbòlic i no té cap relació amb el progrés espiritual de cada membre.

L'Orde té diversos postulats o basses que sustenten el seu treball:

  • Creença en un Ser Absolut.
  • Desenvolupament integral del ésser humà.
  • Foment de l'amor fraternal.
  • Absoluta gratuïtat de les ensenyances.


[edita] Objectius de l'OMTRC

  • Difusió dels ensenyaments espirituals.
  • Foment de l'estudi de la Tradició Esotèrica Occidental i de les religions comparades.
  • Servei conscient.
  • Treball espiritual progressiu i continu
  • Investigació comparativa de les diferents branques de la Tradició Rosacreu.
  • Foment de la creació d'una Federació Fraternal Rosacreu, relacionat amistosament a tots els grups Rosacreus que reconeixen a Crist com a ideal.

[edita] Links