[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Olfacte - Viquipèdia

Olfacte

De Viquipèdia

L'olfacte és el sentit encarregat de detectar i processar les olors. És un sentit químic, en el qual actuen com a estimulant les partícules aromàtiques o odoríferes despreses dels cossos volàtils. Les substàncies odorants són compostos químics volàtils transportats per l'aire.

Les olors són detectades pel nas a través de cèl·lules receptores denominades neurones receptores olfactives. La cèl·lula olfactiva o cèl·lula de Schultz és una neurona bipolar que es troba en l'epiteli nasal.

L'olfacte va estretament lligat amb el gust, ja que al ser mastegats els aliments, es desprenen milions de substàncies volàtils que capta la pituïtària groga. Això ajuda al cervell a percebre millor el sabor de l'aliment ingerit.

[edita] Vegeu també

Sistema olfactiu


Aquest article sobre Anatomia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, pots ajudar a la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.