[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Odrisis - Viquipèdia

Odrisis

De Viquipèdia

Odrises o odrisis (odrysae o odrysii) foren un poble traci amb centre a la regió del riu Artiscos afluent de l'Hebros però que es van estendre per tot aquest riu (Plini el Vell diu que l' Hebrus naixia a territori dels odrisis). El seu rei mític fou Orfeos.

No tenien cap ciutat important i la primera ciutat que mereix aquesta qualificació fou Filipòpolis (Philippopolis) fundada per Filip II de Macedònia.

Els odrises eren ferotges, característica comuna de les tribus tràcies; Ammià Marcel·lí en fa un retrat on els descriu salvatges amb exageració. S'emborratxaven abans del combat i cantaven i ballaven. Dionís era la deïtat mes apreciada. Tenien el costum de comprar les dones dels seus parents, cosa que Heròdot diu que feien altres tribus tràcies.

Els odrisis van ser el nucli central del Regne traci conegut en bona part del temps per Regne dels Odrisis.

Esborrany Aquest article és un esborrany i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.
També podeu ajudar canviant aquesta plantilla per una de més concreta