[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Odó I de França - Viquipèdia

Odó I de França

De Viquipèdia

Odó I de França (o Eudes) (860 - 1 de gener de 898) fou un rei dels francs (888 - 898). Era fill de Robert el Fort, comte d'Anjou, i a vegades hom es refereix a ell com a Duc de França i també com a Comte de París.

Per la seva determinació en resistir els normands en el setge de París, Odó va ser escollit Rei dels Francs de l'Oest quan l'Emperador Carles el Gras va ser despost el 887, i va ser coronat a Compiègne el febrer del 888.

Continuà la guerra contra els normands, a qui va derrotar a Montfaucon, però poc després es va veure involucrat en lluites amb alguns nobles poderosos, que donaven suport a la proclamació de Carles, més tard Rei Carles III el Simple, com a monarca del Regne Franc.

Per tal de guanyar prestigi i suport, Odó es va coronar ell mateix vassall del rei germànic, Arnulf de Caríntia, però el 894 Arnulf va recolzar Carles. Eventualment, després de lluites que s'allargaren durant tres anys, Odó va ser encoratjat a arribar a un acord amb el seu rival, i a donar-li un districte al nord del Sena.

Va morir a La Fère l'1 de gener del 898.

Odó es va casar amb Teòdrata de Troyes i se li coneixen dos fills: Arnulf (que nasqué probablement el voltant del 885) i Guy (que nasqué probablement el voltant del 888); cap dels dos passà dels 15 anys de vida.

Precedit per:
Carles III el Gras
Rei de França Occidental
888–898
Succeït per:
Carles III de França