[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nissan Stadium - Viquipèdia

Nissan Stadium

De Viquipèdia

Nissan Stadium
Dades
Localització Yokohama, Japó
Arquitecte
Cost
Inauguració 1998
Demolició
Superfície Gespa
Capacitat 73.237 espectadors
Dimensions 120 x 85 metres
Propietari Nissan Motors Co.
Esdeveniments
Copa del Món de Futbol 2002
Copa Confederacions 2001
Campionat del Món de Clubs de futbol

El Nissan Stadium, anteriorment anomenat Estadi Internacional de Yokohama (en japonés: 横浜国際総合競技場; Yokohama Kokusai Sougou Kyougijou) és un estadi multifuncional ubicat en la ciutat portuària de Yokohama, capital de la Prefectura de Kanagawa, al Japó. És l’estadi on juga de local el Yokohama Marinos, en la J-League i seu habitual de la selecció japonesa. És un dels estadis on es va disputar la Copa del Món de futbol 2002.

Vista aèria del Nissan Stadium
Vista aèria del Nissan Stadium

[edita] Història

Capacitat per a rebre 73.237 espectadors, en ell es disputaren tres partits de la primera fase de la Copa del Món de Futbol 2002 i la final entre Alemanya Alemanya i Brasil Brasil, jugada el 30 de juny de 2002 i que acabà 0–2 amb victòria brasilera. Des de l’1 de març de 2005, s’anomena Nissan Stadium (en japonés: 日産スタジアム Nissan Sutajiamu), per ser propietat de l’empresa automobilística Nissan Motor Co.

Des de 2005 és seu del Campionat del Món de Clubs de futbol. Per a aquest torneig, l’estadi recupera el nom d’Estadi Internacional de Yokohama, ja que la FIFA no permet publicitat en el nom dels estadis.


[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Nissan Stadium