[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nikolaus Otto - Viquipèdia

Nikolaus Otto

De Viquipèdia

Η Gaskraftmaschine του 1876
Η Gaskraftmaschine του 1876

Nikolaus August Otto (14 de juny de 183228 de gener de 1891) fou un enginyer alemany. Otto fou l'inventor del motor de combustió interna. Abans d'aquest invent tots els motors eren de combustió externa i el combustible es cremava en una cambra separada.

Quan era jove Otto va començar a experimentar amb motors de gas i en 1864, juntament amb dos amics, va formar una empresa. Van anomenar-la N. A. Otto & Cie., que va ser la primera companyia en manufacturar els motors de combustió interna. La companyia existeix avui en dia i s'anomena Deutz AG.

El primer motor atmosfèric d'Otto va completar-se en maig de 1867. Cinc anys després, Gottieb Daimler i Wilhelm Maybach van associar-se a aquesta empresa durant un temps i després van desenvolupar la idea del cicle de quatre temps o motor de cicle Otto, descrit per primera vegada l'any 1876. Aquest motor era un motor estàtic i en la seva acció es produeix un moviment de pujada i baixada d'un pistó dins d'un cilindre. Després va ser utilitzat en una forma adaptada com a motor per a automòbils. Otto només venia aquest motor com una màquina estacionaria.

El 1879, treballant independentment en un altre lloc d'Alemanya, Karl Benz va patentar el seu motor de combustió interna. Al 1882 Daimler i Maybach van crear Deutz-AG-Gasmotorenfabrik i en 1890 fundaren Daimler Motoren Gesellschaft («Empresa de motors Daimler») o DMG. La seva finalitat era aconseguir un motor petit i d'alta velocitat basat en la tecnologia actual. En 1885 Karl Benz va utilitzar aquests motors per a propulsar un automòbil de tres rodes del qual va aconseguir la patent el 29 de gener de 1886. El mateix any Benz va començar la producció i la venda d'automòbils.

La patent del motor de cicle Otto va ser invalidada el 1886 quan va ser descobert que un altre inventor, Alphonse Beau de Rochas, ja havia descrit el motor de quatre temps en un opuscle privat. El 1885 Daimler i Maybach van dissenyar i construir una motocicleta propulsada per un motor de cicle Otto que ells van patentar. En 1886 va muntar el motor estacionari en una diligència com a experiment i, en 1889, van dissenyar i vendre el seu primer automòbil. DMG va ser fundada l'any 1890 i l'any 1892 van vendre un automòbil a un client per primera vegada.

Segons estudis històrics recents els inventors italians Eugenio Barsanti i Felice Matteucci van patentar la primera versió eficient operativa d'un motor de combustió interna l'any 1854 a Londres. Es possible que el motor de cicle Otto s'hagués inspirat en algunes parts d'aquesta invenció anterior, però no hi ha documentació que demostri que Otto coneixia l'existència del motor italià.

L'any 1891 va morir Nikolaus Otto, Daimler morí l'any 1900 i l'any 1909 Maybach va deixar Daimler Motoren Gesellschaft. L'any 1926 els successors de DMG van negociar amb Karl Benz i van formar l'empresa Daimler-Benz.