[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Niamey - Viquipèdia

Niamey

De Viquipèdia

Vista nocturna de Niamey
Vista nocturna de Niamey

Niamey, amb una població de 665.918 habitants, és la capital del Níger i la ciutat més important, situada a banda i banda del riu Níger, principalment a la riba dreta. És un centre administratiu, cultural i econòmic.

La ciutat es localitza en una regió agrícola on es cultiven cacauets i hi tenen la seu indústries manufactureres de maons, terrissa, ciment i teixits.

Niamey es va fundar probablement al segle XVIII, però no va començar a agafar importància fins que els francesos hi van crear un destacament colonial a la dècada de 1890, que ràpidament va créixer fins a convertir-se en una localitat notable. El 1926 va esdevenir la capital del Níger, i la població va anar-se incrementant gradualment, des dels 3.000 habitants del 1930 fins als 30.000 del 1960, els 250.000 del 1980 i, segons algunes estimacions, els 800.000 de l'any 2000. La causa principal d'aquest creixement de la població ha estat la immigració des del camp en temps de sequera.

Entre els diversos punts d'interès de la ciutat hi ha el Museu Nacional del Níger, que inclou un zoològic, un museu d'arquitectura popular, un centre d'artesania i diverses exposicions, entre les quals les dedicades a esquelets de dinosaures i a l'arbre del Ténéré. També hi ha els centres culturals nigerí, francès i nord-americà, dos mercats principals i una pista de lluita tradicional.

La ciutat també és la seu de l'aeroport Diori Hamani, la diòcesi de Niamey, l'Escola Nacional d'Administració, la Universitat Abdou Moumouni de Niamey (situada a la riba esquerra del riu) i nombrosos instituts, com el Centre Numèric de Niamey]], l'Institut de Recerca i Desenvolupament, l'Institut Hidrològic, etc.

El desembre del 2005 hi van tenir lloc els Jocs de la Francofonia.

Coordenades: 13° 31′ 17″ N 2° 6′ 19″ E

 Agadez
 Diffa
 Dosso
 Maradi
 Niamey
 Tahoua
 Tillabéri
 Zinder
Niamey