[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nelson Piquet - Viquipèdia

Nelson Piquet

De Viquipèdia

Nelson Piquet Souto Maior (17 d'agost de 1952), més conegut com Nelson Piquet, pilot de carreres brasiler que va obtenir els campionats de Fórmula 1 de 1981 , 1983 y 1987.

Va nèixer a Rio de Janeiro , fill d'un ministre brasiler que s'oposava a la seva afició per les careres. Per ocultar la seva identitat, va començar a córrer utilitzant el cognom de soltera de la seva mare, Piquet.

Piquet fou un jove prodigi ja a la Fórmula 3 Britànica als 70, pujant aviat a la fórmula 1. Amb l' equip Brabham, el cap d'equip Bernie Ecclestone i el dissenyador Gordon Murray, va ser sempre un aspirant al títol. Va ser amb aquesta escuderia en la que va obtenir els seus dos primers campionats.

El seu pas al 1986 al equip Williams F1 va marcar l'inici del que seria un dels mes grans duels de la categoria, en front de Nigel Mansell. El fet de tenir dos pilots amb talent i molt de ego al mateix equip era un presagi de futurs conflictes, i així va ser. Piquet i Mansell van arribar amb possibilitats de títol a la última carrera de l'any, però la seva rivalitat va fer que es prenguessin entre si punts, el que va permetre a Alain Prost guanyes el títol.

Piquet va millorar l'any següent, proclamant-se campió tot i haver guanyat menys carreres que el seu company Mansell.

Va canviar a l'equip Lotus al 1988 on no obtingué bons resultats.

El seu últim triomf data de 1991 a Montreal.

Va disputar un total de 204 grans premis, aconseguint 3 campionats, 1 sotscampionat i 2 tercers llocs. Va guanyar 23 curses, i va aconseguir 24 poles i un total de 60 podis.

El seu fill Nelsinho Piquet també pilot de carreres, fa de provador per la Fórmula 1.

[edita] Palmarès

  • Campionats del món : 3
  • Curses : 204
  • Victòries : 23
  • Pòdiums : 60 (23 primers,20 segons i 17tercers)
  • Poles : 24
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Nelson Piquet