Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discussi??:Negacionisme catal?? - Viquip??dia

Discussi??:Negacionisme catal??

De Viquip??dia

Restauro el cartell de "neutralitat". No li vaig posar jo, pero em sembla encertat. Les dades son certes pero es presenten de manera molt partidista. Si tinc temps mirare d'arreglar-lo. Xevi 19:58, 24 mar 2006 (UTC)

Doncs Xevi, sino ho expliques, justifiques, ni arregles, esperar?? un sdies i tornar?? a retirar el cartell.--Paco ??? 23:39, 8 abr 2006 (UTC)

Taula de continguts

[edita] I si...

I si optem per esborrar aquest article? No ens honora gaire...

Vilallonga 17:16, 7 mai 2006 (UTC)

Tal com esta ara es partidista i confus. D'entrada no se ni si el titol es gaire encertat. A part d'aixo:
  1. Sempre cal comensar definint clarament de que parlem - seria mes logic que el 1er paragraf digues que es el negacionisme catala i el 2on si comensa abans de Franco, etc.
  2. A hores d'ara, si Catalunya es o no una nacio es una opinio politica. Dir aixi en general que qui digui que no es una nacio es un "negacionista" no es gens neutral.
  3. Em semblaria mes logic centrar l'article nomes en la llengua, aqui si que es pot fer un article molt mes clar citant exemples i referencies.

Xevi 16:45, 14 mai 2006 (UTC)

Ho he modificat una mica perqu?? no sembli tant subjectiu. No s?? que us semblar??. Que Catalunya sigui una naci?? no crec que avui en dia sigui tant una opini?? pol??tica. Sigui naci??, realitat nacional o nacionalitat, en totes les definicions que puguem trobar en qualsevol diccionari hi encaixa Catalunya. Creieu que aix?? del negacionisme va m??s aviat dirigit cap a la llengua? Jordi_G 26 jul 2006

[edita] 2 puntualitzacions

sense entrar m??s a fons en un tema sobre el que no tinc ni idea, nom??s 2 coses:

  • caldria esmorteir m??s el to de "segons ells" amb alguna f??rmula m??s as??ptica
  • no estic segur que "i fins podr??em incloure dins d'aquesta corrent les dictadures del general Franco i de Primo de Rivera" sigui del tot correcte. sembla que les dictadures esmentades surtin del negacionisme. potser seria m??s adient alguna cosa com que aquestes dictadures comparteixen alguns postulats del negacionisme (?)

--ArinArin 15:33, 26 jul 2006 (UTC)

He arreglat les dues coses que m'has dit, i he afegit unes quantes coses que he trobat referents a la negaci?? de la persecuci?? de la llengua catalana. Espero que ara hagi quedat imparcial.

[edita] Google

Una cerca a google amb "Negacionisme catal??" catala no produeix cap resultat, fora de la viquipedia. Algu pot donar referencies serioses sobre aquest terme ? Deixant de banda que personalment no m'agrada (sembla com si volgues dir que els catalans som "negacionistes" d'alguna cosa), no hauriem d'"inventar-nos" termes que no siguin d'us corrent, ja que se suposa que no fem recerca.

Deixant aixo de banda, l'article en si es forsa subjectiu. Crec que seria molt millor repartir-ne el contingut en d'altres articles, p.ex. fent un nou apartat a negacionisme, i fent un bon article sobre la persecucio del catala en general (no se si ja n'hi ha algun) Xevi 18:35, 27 jul 2006 (UTC)

Ja vaig dir m??s amunt que aquest article s'hauria d'esborrar. Em sembla que aquest article reflecteix l'opini?? d'alguns usuaris, m??s que no pas de reflectir un corrent historiogr??fic/de pensament. ??s cert que tot aix?? ha succe??t o succeeix, per?? m'agradaria saber quin autor/historiador ho ha sistematitzat fins a encunyar aquest terme. Em sembla que aquest nom ??s un invent. Igualment, continuo veient l'article tan parcial com el primer dia.
Vilallonga 18:49, 27 jul 2006 (UTC)
??s veritat aix?? que dius, per?? si que hi ha entrades a articles que parlen sobre la negaci?? de la persecuci?? del catal?? i altres, alguns dels quals en vaig treure jo informaci??, i un est?? a l'article com a enlla?? extern. Potser el problema ??s de nom, per?? el fen??men existeix.
No s?? si el m??s adequat seria una nova secci?? dins de "negacionisme".
Qu?? ??s el que us sembla parcial?
--Jordi G 20:19, 27 jul 2006 (UTC)
Primera frase: parcial. Ho presenta com una opci?? pol??tica. Qui ho escriu tamb?? adopta una opci?? pol??tica. Pressuposa l'exist??ncia d'una naci?? catalana.
Segona frase: parcial. Catalunya fou una part de la Corona d'Arag?? i avui ??s una regi?? d'Espanya. Una altra cosa ??s que avui hi hagi el sentiment a Catalunya de ser alguna cosa m??s que aquesta consideraci?? donada per la configuraci?? de l'Estat.
Tercera frase: correcte. Per?? ??s de dif??cil comprensi??
Quarta frase: parcial. El decret de nova planta no ??s negacionisme, ??s redre??ament reial, subjecci?? dels rebels. El mateix va passar a Boh??mia a l'inici de la guerra dels trenta anys. Entendre-ho d'una altra manera ??s destruir l'aut??ntic significat de la repressi?? borb??nica, que no es practic?? en clau de poble o naci??, sin?? que es practic?? en clau d'estabilitat del regne.
Cinquena frase: parcial. Primo de Rivera i Franco ja s??n una altra q??esti??, que no tenen res a veure amb el decret de nova planta. La naci?? espanyola neix (com totes les nacions) al segle XIX, despr??s de la Revoluci?? francesa. La repressi?? social i cultural de les minories culturals es forj?? aleshores i ambd??s dictadors s??n, en l'ess??ncia m??s b??sica, hereus d'aquesta tradici??
Sisena i setena frase. Correcte. Ara b??, no era el negacionisme una postura pol??tica contra la naci?? catalana? Ara apareix com un fenomen cultural d'atac a la llengua. No hi ha cohesi?? interna del text.
Vuitena frase: Correcte. Una veritat com un temple.
Novena frase: Mentida pura i dura. El governs sempre escriuen els discursos del rei. Doncs, el govern d'Aznar escrigu?? aquell infame discurs de negaci?? de persecuci?? de la llengua. No ??s que aquell discurs reb??s el suport del govern; ??s que ells l'havien escrit!
Ja est??. Si hi ha cap cosa que no ha quedat prou clara, ja ho sabeu.
Vilallonga 06:47, 28 jul 2006 (UTC)
Sobre la primera frase: Elimino la paraula "pol??tiques" i ho deixo en un conjunt d'idees. L'exist??ncia de la naci?? catalana no es presuposa en cap lloc, nom??s diu que aquestes persones neguen la seva exist??ncia. A m??s, existeixi o no, com ja vaig dir, nom??s cal buscar la definici?? de naci?? que d??na qualsevol diccionari, fins i tot els espanyols, i com la seva definici?? es pot aplicar a Catalunya o als catalans.
Segona frase: he fet algun canvi
Quarta frase: ho he intentat aclarir. Tens ra??.
Cinquena frase: d'acord, per?? aqu?? quan utilitzes la paraula naci?? ho fas m??s aviat en el significat d'estat-naci??, no en el significat cultural.
Sisena i setena frase: Jo inclouria aquest fen??men d'atac a la llengua simplement com una evoluci?? d'aquest negacionisme, ja que els mateixos que neguen l'exist??ncia de la naci?? catalana s??n els que ara relativitzen la persecuci?? del catal?? i diuen que es persegueix el castell??, reclamen el biling??isme, etc. Nom??s cal llegir articles a algun diari o escoltar alguna emisora de r??dio per veure que els mateixos que neguen l'exist??ncia de la naci?? catalana s??n els mateixos que ataquen a la llengua. Segurament aqu?? tamb?? hi aniria alguna cosa de la unitat de la llengua.
Novena frase: Tens tota la ra??. Potser es podria escriure d'una altra manera. Diries directament que aquest discurs el va escriure el govern i el pos?? en boca del rei?

[edita] Proposta d'esborrat

Discussi??
  • Motiu: Aquest nom es confus, i no surt en lloc mes que a la viquipedia (una cerca a google no dona cap resultat extern. Personalment, es un terme que no havia sentit mai). El contingut, un cop neutralitzat, es pot integrar a d'altres articles. P.ex., es pot afegir un apartat a negacionisme, i tambe a anticatalanisme o un article sobre persecuci?? del catal??. Vegeu tb la discussio del propi article. --Xevi 23:16, 29 jul 2006 (UTC)
Bones, jo s??c l'??ltim que ha intentat arreglar una mica l'article. En la meva opini?? el que s'hi diu ??s for??a neutral, i si no sempre es podria modificar una mica. A m??s crec que el fen??men que s'hi descriu ??s totalment cert. Per?? com vosaltres crec que el t??tol de l'article ??s inapropiat ja que no ??s utilitzat per cap historiador reconegut. Encara que per parlar d'algunes d'aquestes coses si que s'utilitza el terma "negacionisme" mai s'utilitza el terme "negacionisme catal??" per referir-s'hi. Despr??s d'haver vist l'article d'anticatalanisme em sembla que alguns dels continguts que hi ha a negacionisme catal?? s'hi podrien traslladar, jo mateix ho podria intentar de fer. No s?? si potser tamb?? alguna cosa es podria posar com un a partat a l'article de revisionisme hist??ric
Per tant, millor esborrar aquesta p??gina, m??s que res, en la meva opini??, pel seu t??tol inexacte. --Jordi_G (parlem-ne) 15:21, 30 jul 2006 (UTC)
Hola, he pasat part dels continguts d'aquesta p??gina a la d'anticatalanisme. Espero que no hi hagi cap problema. --Jordi_G (parlem-ne) 21:54, 1 ag 2006 (UTC)
Estic molt satisfet que es proposi d'esborrar aquest article que, sincerament, ens honorava molt poc. Em sembla molt b?? com ha quedat anticatalanisme. Vilallonga ?? (digui digui) 07:45, 2 ag 2006 (UTC)
Votaci??
Resultat

Es trasllada per consens a anticatalanisme i s'esborra per unanimitat. --VRiullop (parlem-ne) 11:15, 4 ag 2006 (UTC)