[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nafarroa Bai - Viquipèdia

Nafarroa Bai

De Viquipèdia

Seu de Nafarroa Bai a Pamplona
Seu de Nafarroa Bai a Pamplona

Nafarroa Bai ("Navarra Sí" en basc) és una candidatura conjunta de partits basquistes i progressistes (vinculats majoritàriament al nacionalisme basc) impulsat conjuntament per Eusko Alkartasuna i Aralar, amb l'adhesió de Batzarre i Partit Nacionalista Basc) de la Comunitat Foral de Navarra. També en formen part un grup notable d'independents lligats a l'esquerra i al progressisme de Navarra.

[edita] Creació i objectius

Formada amb la intenció de recollir tot el vot abertzale, progressista i esquerrà a Navarra,

Volia fer un canvi polític en les institucions navarreses, governades per UPN.

Els objectius bàsics de Nafarroa Bai en són, per aquest ordre:

  • La pau
  • La revisió de l'estatut actual de Navarra i el garantir el dret a integrar-se al País Basc, i a decidir-ne les seues relacions amb Euskal Herria i Espanya, és a dir, l'autodeterminació.
  • Defendre a les Corts espanyoles els drets, interessos i punts de vista Navarra progressista i basquista

[edita] Resultats electorals

Nafarroa Bai va abastar representació al Congrés dels Diputats a les eleccions generals de 2004, més concretament, un escó de diputat que correspon a Uxue Barkos, ja que encapçalava la candidatura electoral i que va renovar en les eleccions del 9 de març de 2007.

A les eleccions de 2007 Nafarroa Bai va aconsseguir 77.625 vots i 12 parlamentaris al Parlament foral, i 8 regidors a l'ajuntament de Pamplona.

Per a aconseguir les seues idees va proposar un pacte amb el Partit Socialista de Navarra i Esquerra Unida de Navarra, pacte el qual hauria fet un canvi al Parlament de Navarra

[edita] Enllaços externs