[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Musculman - Viquipèdia

Musculman

De Viquipèdia

Musculman
Manga
Autor Yudetamago
Autor Yudetamago
Editorial Shueisha (japonès) - Glénat (català)
Durada original
1979-1987
Volums
36 (japonès) - 18 (català)

Musculman (キン肉マン, Kinnikuman, literalment "home múscul") és un manga i anime que va aparèixer a final dels anys setanta al Japó. L'anime va ser emès a Canal 33 i a Canal 9 amb durant els anys noranta. Els autors del manga Yoshinori Nakai i Takashi Shimada van utilitzar el pseudònim Yudetamago (que significa Ou Dur en japonès) per publicar aquesta obra escrita en clau d'humor que parodia la lluita lliure. A partir de novembre del 2006 l'editorial Glénat va començar a publicar en català el manga en què està basat l'anime. Actualment estan disponibles els 17 primers volums.

Aquest manga i sèrie anime explica d'una forma divertida i humorística les aventures de Musculman, anomenat a l'anime com a Musculator (Sugurú) (en la versió televisiva de TVC s'anomena també Musculator), un estrafolari superheroi d'un altre planeta que habita a la terra i que practica la lluita lliure, li agrada amb deler l'arròs amb bou i per a volar utilitza la força propulsora dels pets que li confereix quan menja molt d'all. A banda va sempre amb una màscara posada i mai no mostra el seu vertader rostre. L'acompanya a totes bandes el seu fidel company Mitsú. En Musculator és l'hereu del tron del planeta Múscul, tot i que porta vivint a la Terra tota la seva vida, ja que en un viatge espacial, quan era petit, el seu pare el va confondre amb un porc i el va tirar a l'espai exterior.

Tot i que el principi el manga està basat en una paròdia de sèries com Ultraman, més endavant se centra exclusivament en la lluita lliure i la sèrie agafa un to més dramàtic. En Musculator comença sent un superheroi i la seva feina és salvar la terra dels monstres. Els seus poders provenen de menjar alls, amb aquest aliment s'engrandeix i té més força per a lluitar contra els monstres, ara bé, la utilització de tant poder provoca que la marca del front, distinció del Clan Múscul, es vagi esvaint, i pugui arribar a morir, ja que no pot viure sense aquesta marca.

Posteriorment, degut a la nova direcció de la sèrie envers la lluita lliure, els monstres van desapareixent i es parla més de Superherois (Chōjin - 超人). A més, la majoria dels personatges vàren ser creats per els mateixos fans, que enviaven idees i esbossos als autors, sent una de les primeres sèries interactives en tot el món. Un altre apunt és que els mateixos autors apareixen diverses vegades com a membres del públic en el manga.

Tot i que la sèrie va finalitzar al 1987, uns anys més tard, al 1992, Yudetamago va publicar la continuació, Kinnikuman: Kinniku-Sei Ōi Sōdatsuhen (キン肉マン・キン肉星王位争奪編, Musculman: LLuita per el Tron), on finalment, En Musculator aconsegueix heretar el tron del seu pare, després d'un torneig.

La fama de Musculman ha arribat a tot el món, i tot i que és una sèrie que fa temps que s'ha emès, encar es poden trobar objectes que en el seu dia varen fer furor, especialment les gomes d'esborrar dels personatges, però també clauers i figuretes. Actualment, encara es van editant videojocs de la sèrie.

Actualment, Yudetamango continua dibuixant Musculman, però és bastants anys més tard i el protagonista és el fill d'en Musculman, anomenat Mantaro Múscul, on també hi destaquen altres fills de membres del manga original, els fills d'en Terryman i d'en Robin de les Estrelles. També és va crear un spin-off d'un dels personatges de Musculman, en Menjatallarines. La sèrie s'anomenava Tatake, Ramenman!! i l'acció transcorria a la Xina, país natal d'en Menjatallarines.

Taula de continguts

[edita] Alguns personatges

[edita] Superherois Justiciers

Article principal: Superherois Justiciers
  • Musculator (Kinnikuman). El personatge principal de la sèrie. És un superheroi maldestre que ningú no vol, emperò, a poc a poc es va fent famós degut a les seves proeses en la lluita lliure, com les victòries dels 20 i els 21 Jocs Olímpics dels Superherois, el Cinturó de Dobles dels Estats Units (amb en Terryman) i després de salvar la terra contra els superherois diabòlics
  • Terryman. El millor amic d'en Musculator, tot i que el principi són rivals, ja que en Terryman considera que en Musculator és un frau. Sempre l'ajuda en tots els combats difícils i lluiten junts contra les forces del mal.
  • Robin de les Estrelles (Robin Mask). Superheroi molt orgullós, té una actitud molt gentil contra els seus rival, fins que en Musculator el derrota en dos ocasions. Aleshores educa en Warsman per que el vengi i es torna molt cruel. Al final, sucumbeix al poder de l'amistat i lliuta juntament amb en Musculator contra les forces del mal.
  • Geronimo. És l'últim superheroi a aparèixer, tot i que el principi només és humà. Després de la derrota del Monstre del Mal, reapareix com a superhome justicier
  • Westerman (Rikishiman). Rival japonès d'en Musculator en els 26 Jocs Olímpics per a Superherois, lluita amb en Musculator contra les forces malèfiques.
  • Menjatallarines (Ramenman). Es fa amic amb en Musculator després de perdre contra ell en els 20 Jocs Olímpics per a Superherois. En les semifinals dels 21 Jocs Olímpics per a Superherois és ferit greument per en Warsman, i queda en estat vegetatiu. Aleshores, i gràcies a una màscara especial, adopta la personalitat d'en Mongol.
  • Warsman. Superhome robot instruit per en Robin de les Estrelles per venjar-lo contra en Musculator, s'uneix al grup després de perdre contra el mateix Musculator en la final dels 21è Jocs Olímpics per a Superherois.
  • Blockman Jr. (Bocken Jr.). Fill d'en Blockman, el seu major desitg es venjar el seu pare, mort a mans den Menjatallarines als 20 Jocs Olímpics per a Superherois. Després de perdre, es fa molt amic d'en Menjatallrines i s'uneix amb en Musculator com a superhome justicier.
  • Búfal (Buffaloman). Líder dels Superherois de l'Apocalipsi, es torna un superhome justicier després d'un duríssim combat contra en Musculator, on veu que l'amistat està per sobre la força.
  • Mongol (Mongolman). Individu que apareix durant la saga dels Superherois de l'Apocalipsi per ajudar en Musculator, i que posteriorment s'ajunta al seu grup. En el manga hi ha moments on es veu que és en Menjatallarines, però en l'anime no se sap del tot fins la seva derrota al Torneig de Dobles.

[edita] Altres Personatges

  • Alexandria Mitsú (Alexandria Meat) - Fidel acompanyant d'en Musculator.
  • Moreno (Nadji) - Fidel acompanyant d'en Musculator- Només a l'anime.
  • Mayumi Múscul - Pare d'en Musculator.
  • Harabote - President de l'associació de superherois.
  • Mari - Novia d'en Musculator - Només a l'anime.
  • Natsuko - Novia d'en Terryman.
  • Ronyona (Bibimba) - Novia d'en Musculator.
  • Decta Cúbitus (Kinkotsuman) - L'enemic més mortifer d'en Musculator.
  • Pedro Larrocalla (Iwao) - Servent d'en Decta Cúbitus.
  • Comissari - Al principi persegueix a en Decta Cúbitus i a en Pedro Larrocalla- Només en l'anime.
  • Yosaku - Només a l'anime.

[edita] Tipus de Superherois

[edita] Superherois Justiciers

[edita] Superherois Cruels

[edita] Superherois Diabòlics

[edita] Superherois Perfectes

[edita] Llista de Personatges

Article principal: Personatges

[edita] Resum de la història

[edita] Caçadors de monstres

Article principal: Caçadors de Monstres

En La primera part de la història es veu en Musculator com un superheroi patètic on la seva funció és defensar la Terra dels Monstres.

[edita] 20è Jocs Olímpics per a Superherois

En Musculator supera un bon nombre de proves i s'enfronta contra altres superherois en les últimes fases del torneig: En Currycook, en Menjatallarines i finalment, el vigent campió, en Robin de les Estrelles.

[edita] Gira per els Estats Units

Després d'aconseguir el cinturó, ha de defensar-lo per tot el món. Posteriorment s'assabenta de l'existència de dos altres associacions de Superherois i per decidir quina associació és més poderosa, s'organitza un torneig de dobles entre l'Associació Mundial de Superhomes (la d'en Musculator), el Consell Mundial de Superhomes i la Federació Mundial de Superhomes.

[edita] Caçadors de Monstres II

Article principal: Caçadors de Monstres II

En Musculator decideix tornar al planeta Múscul i coneix la Ronyona, que més endavant serà la seva nòvia. Posteriorment, en Musculator decideix ajudar a un noi anomenat Beansman a defensar el seu planeta, Racca, de la invasió de monstres que està patint.

[edita] 21è Jocs Olímpics per a Superherois

Se celebren uns altres Jocs Olímpics per a trobar un nou campió després de la desqüalificació d'en Musculator. Aquí superarà dures proves fins arribar a la fase final dels jocs olímpics. Derrotarà a en King Cobra, en Benkiman i en Westerman per lluitar la final contra en Warsman.

[edita] Els set superhomes de l'Apocalipsi

Apareixen 7 individus que reclamen que ningú no pot portar el cinturó de campió sense haver-los vençut abans. S'anomenen els 7 superherois de l'Apocalipsi, i la seva forma de guanyar els combats és eliminant els seus adversaris, i per això volen obligar a en Musculator a lluitar contra ells.Per obligar-lo a lluitar, el líder dels superhomes de l'Apocalipsi, en Búfal ataca en Mitsú i el parteix en 7 parts.

[edita] Enllaços externs