[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

More - Viquipèdia

More

De Viquipèdia

More és el tercer àlbum del grup de rock progressiu britànic Pink Floyd aparegut el 1969.

Es tracta de la música de la pel·lícula More de Barbet Shroeder. La pel·lícula posa en escena un jove alemany que descobreix els plaers però també l'infern de la droga gràcies a una americana. Enregistrada en ple període hippie, una bona part de la pel·lícula es desenvolupa a Eivissa que va esdevenir un lloc mític per al moviment hippie.

L'àlbum fou enregistrat per Pink Floyd durant el temps lliure que els deixava la preparació del seu nou àlbum Ummagumma. El grup va compondre la música davant la versió pràcticament definitiva del film. L'àlbum fou compost i enregistrat en tan sols vuit dies al voltant de Nadal de 1968 als estudis Pye de Marble Arch, per una summa de 600 lliures per músic.

L'àlbum presenta una gran varietat de gèneres musicals: balades acústiques com Cymbaline o Green is the Colour, temes instrumentals improvitzats com Up the Khyber, temes psicodèlics a Dramatic Theme i Cirrus Minor o també de hard rock amb The Nile Song, variant d'Ibiza Bar que, contràriament al que es pot pensar, s'interpreta en una part de la pel·lícula que passa en un bar a París.

Fou una experiència que va agradar molt al grup. Aquest àlbum d'encàrrec havia de llançar molts temes que foren molt tocades en els concerts com Cymbaline que en versió de conert, que es diu Nightmare (cf. The Journey) dura més d'11 minuts.

Taula de continguts

[edita] Llista de temes

Totes les cançons són escrites pels quatre membres del grup (David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters i Richard Wright), excepte quan es menciona.
  1. "Cirrus Minor" (Roger Waters) – 5:18
  2. "The Nile Song" (Roger Waters) - 3:26
  3. "The Crying Song" (Roger Waters) - 3:33
  4. "Up the Khyber" (Nick Mason, Richard Wright) - 2:12
  5. "Green is the Colour" (Roger Waters) - 2:58
  6. "Cymbaline" (Roger Waters) - 4:50
  7. "Party Sequence" - 1:07
  8. "Main Theme" - 5:28
  9. "Ibiza Bar" - 3:19
  10. "More Blues" - 2:12
  11. "Quicksilver" - 7:13
  12. "A Spanish Piece" (David Gilmour) - 1:05
  13. "Dramatic Theme" (Roger Waters, Richard Wright, David Gilmour) - 2:15

[edita] Crèdits

[edita] Anècdotes

  • L'àlbum fou escrit i enregistrat en vuit dies </ref name="thinkfloyd">Notes sur More</ref>.
  • Roger Waters va compondre un tema titulat Seabirds[1] que es pot sentir en el film, però que no figura en el disc[2].
  • El tema Cymbaline existia ja abans de l'aparició de More amb el nom de Nightmare. Formava part de la gira conceptual The Journey. El tema s'atura amb alguns sorolls, veus i una porta que s'obre, tot difuminat a través dels sintetitzadors, la cançó continua normalment poc després[2].

[edita] Enllaços externs