[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Moe Szyslak - Viquipèdia

Moe Szyslak

De Viquipèdia

Personatge d'Els Simpson
Moe Szyslak
Sexe Home
Edat
Religió
Color cabell Negre
Treball Propietari del Bar de Moe
Família
1a aparició "Simpsons Roasting on an Open Fire"
Doblatge català Hank Azaria (anglès)

Moe Szyslak és un personatge de ficció de la sèrie animada televisiva Els Simpson, és el propietari del Bar de Moe. També és un metge cirurgià sense llicència. La veu original és de Hank Azaria i a Amèrica llatina està doblegat per Jorge Ornelas. A Espanya està doblegat per Juan Perucho.

Hank Azaria va declarar que la veu de Moe és basada en la veu d'Al Pacino amb la gola inflamada. En les seves primeres aparicions, Moe tenia pèl negre, al contrari dels capítols actuals on té pèl gris.

[edita] Biografia

El nom complet de Moe és Morris Lester Szyslak. Aparentment és immigrant, i s'ha fet referència que és italià, rus i, últimament, holandès. En un capítol va dir que havia nascut a Indiana. El seu cognom, Szyslak, sembla ser originari d'Hongria o Polònia. Ell vol amagar costi el que costi que és immigrant. Tant, que en el capítol en el qual es vol imposar una polèmica llei a Springfield en la qual s'exporta als immigrants i la família Simpson ajuda a Apu a aprovar l'examen per a obtenir la seva nacionalitat es pot observar a Moe en l'examen amb un bigoti postís i tapant-se la cara, això dóna a entendre que Moe és immigrant. En l'examen es troben altres immigrants de Springfield com Luigi (el pizzer) Willie el de manteniment, entre uns altres.

Moe és el propietari i únic cambrer del Bar de Moe, on el seu treball es limita a servir cervesa Duff a l'escassa clientela. Allà és on, des del principi, ha estat el blanc de les bromes telefòniques de Bart Simpson i Lisa Simpson. En diverses ocasions ha intentat reformar el Bar de Moe, però tant 'El ranxo familiar de l'oncle Moe com l'innovador "m", han fracassat.

Moe és un solitari empedreït, la qual cosa ho posa sempre a la vora del suïcidi. És poc atractiu, prim i brut (de fet va tenir la cara retocada per cirurgia estètica fugaçment per a millorar la seva imatge), encara que això no li ha impedit trobar fugaçment l'amor. Va tenir una relació amb una dona que es deia Renee, altra amb la mestra Edna Krabappel i se li ha vist especialment interessat en Marge Simpson, ja que aprofita cada oportunitat que se li presenta per a intentar conquistar-la. Durant la reunió celebrada en la casa dels Simpsons per motiu del soterrament de Maude Flanders, Moe li afirma a Ned Flanders haver-se sentit atret per Maude. No menys conflictiva és la relació amb els seus clients de la Taverna: Barney Gumble, Homer Simpson, Lenny i Carl, entre uns altres.

Encara que en un capítol se li veu explicant-li contes a nens en hospitals i a rodamóns en refugis.

En Moe es converteix en mainadera, deprimit perquè ningú ho vol, tracta de suïcidar-se saltant des d'un pont i a l'aixecar els braços per a llançar-se atrapa a Maggie que havia sortit comiat del cotxe familiar després d'una frenada. Després de l'incident es convertirà en la seva mainadera i la figura paterna que tant va buscar Homer i que mai va trobar.

Quant a la seva relació amb Homer, sol ser amic, però és molt trapella, ja que sempre incita i crida quan cal debatre una mica en grup, diu ser amic de Homer però va contra ell quan aquesta amb altres persones. També estima a Marge, però això sembla no importar-li a Homer ja que Moe sempre falla en els seus intents, sap moltes més coses d'ella.

Les accions de Moe sempre estan al caure de la llei: va estar a punt de ser expulsat de Springfield per la seva condició migratòria. Ha venut alcohol durant la prohibició, organitzat sessions de ruleta russa i traficat amb animals (óssos pandes i fins a una orca). Ni tan sols té llicència per a atendre la taverna, ja que el permís que ostenta està caducat des de 1979 i és de l'estat de Rhode Island. En un episodi mira cap avall de la barra i es veu que hi ha persones apuntades per l'escletxa d'una petita porta en el sòl, pel que sabem que també s'ha dedicat al tràfic de persones. A més, és cirurgià sense títol ni carrera.

Personatges d'Els Simpson

v