[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Misteris d'Eleusis - Viquipèdia

Misteris d'Eleusis

De Viquipèdia

Els misteris d'Eleusis son els ritus pagans, dirigits pels Epigrafis, que es feien a la ciutat d'Eleusis per el culte a les deesses Demèter i Persèfone. El ritual dels misteris era l'Eleusínia i sempre fou vist com el mes sagrat dels misteris de Grècia fins a la desaparició del paganisme. Es celebraven al temple de Demeter, el mes gran de Grècia.

Hi havia dos graus de misteris, els menors i els majors (amb pena de mort per qui els revelés a una persona no iniciada). Els menors començaven amb una processó per recordar la recerca de Demèter de la seva filla, incloent una aturada per cridar acudits obscens (ja que segons el mite una vella els va explicar a la deesa i la va fer somriure enmig del dolor). Després es quedaven un dia en dejú, per commemorar l'arribada de l'hivern, on la deesa no deixa que creixi l'aliment i acabaven amb un banquet, commemoració de la primavera. Llavors començaven els ritus dels misteris majors, secrets. Alguns estudiosos creuen que les visions descrites corresponen a la ingestió de LSA, una substància precursora del LSD que pot provocar al·lucinacions.

La celebració es remunta fins al 1500 aC. L'any 300 aC van passar a dependre de la polis local, com una festa tradicional. es van transmetre als romans fins al segle IV, on el cristianisme els va aniquilar com a restes de ritus pagans. El darrer santuari dedicat va ser enderrocat el 395 per Alaric.