[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Missingno. - Viquipèdia

Missingno.

De Viquipèdia

El Missingno. a Pokémon Vermell i Blau
El Missingno. a Pokémon Vermell i Blau

Missingno. (Ketsuban, けつばん en japonès), o 'M és un Pokémon força estrany; el seu nom significa "Número que falta" (abreviat de l'anglès, "Missing number") i s'assignava a espais de memòria que no contenien Pokémon.

És un error que es troba als jocs Pokémon Vermell i Blau. Després de parlar amb un home determinat de Viridian City, intercanviar un Pokémon amb un altre jugador amb el Cable link o amb un dels entrenadors del joc, s'activa un error en una franja d'aigua a la costa de Cinnabar Island. Un cop s'ha activat l'error, el jugador pot trobar Pokémon-error en aquella franja, que inclouen Pokémon per sobre del nivell màxim normal (nivell 100), personatges com el fantasma incombatible de la Torre Lavanda, entrenadors Pokémon que apareixen com a Pokémon, o els errors Missingno. i 'M. Això es deu al fet que, en parlar amb l'home de Viridian City, s'inicia una lluita contra un Pokémon, però qui el caça no és el jugador sinó l'home de Viridian. El joc no té cap altra manera de fer aquest canvi de personatge que canviar el nom del jugador pel de l'home de Viridian (en la versió anglesa del joc, "OLD MAN".) Per tal de poder recuperar, més tard, el nom del jugador, el joc el memoritza en una posició lliure de la memòria, concretament aquella assignada als Pokémon salvatges que poden aparèixer en una zona. Normalment, això no causa cap problema perquè en entrar en qualsevol zona del joc, les possibilitats dels Pokémon que hi poden aparèixer es "reescriuen" en aquesta posició de la memòria, però es dóna la casualitat que, per un error de programació, la costa de Cinnabar Island (al igual que Viridian City) no té cap codi assignat que digui quins Pokémon hi poden aparèixer. Això fa que el joc hi faci servir l'últim codi que hi havia a la posició de memòria on s'estableixen les possibilitats de Pokémon salvatges sense rescriure-hi res. Així doncs, quan, després de partir de Viridian, el jugador arriba a Cinnabar, el joc carrega el nom del jugador en lloc de la llista de Pokémon possibles, i els resultats són Pokémon corruptes i, de vegades, perillosos per a la partida. Aquest error va ser arreglat a l'edició groga de Pokémon, però tot i així, encara es possible d'aconseguir-hi un Missingno si es fa servir el Truc del Mew.

Trobar-se o capturar el Missingno. pot causar un comportament estrany del joc, des d'errors estranys al Hall de la Fama fins a l'eliminació de tots els Pokémon que el jugador té al PC. Un resultat persistent és l'augment del sisè objecte que transporta el jugador, que s'incrementa fins a 128 unitats. També produeix errors el fet d'intentar transferir Missingno. a un altre joc, com Pokémon Groc o Pokémon Stadium.

Cal tenir en compte que el Missingno no existeix com a Pokémon, no apareixerà mai en la sèrie ni a les pel·lícules ni als jocs de cartes, i Nintendo intenta ignorar la seva existència. Només pot aparèixer al joc a través de trucs i errors de programació, i ni tan sols té una aparença estable: segons el nom que porti el jugador, pot aparèixer com a una espècie de codi de barres o com un potipoti de tots els gràfics del joc.