[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Miquel VI - Viquipèdia

Miquel VI

De Viquipèdia

Miquel VI Estratiòtic (Μιχαὴλ ὁ Στρατιωτικός) fou emperador bizantí del 1056 al 1057. El seu renom vol dir "el guerrer" i fou un general destacat però va arribar ja vell al tron.

L'emperadriu Teodora el va escollir com a successor, i així es va produir el 22 d'agost del 1056. Una mica després es va revoltar Teodosi, cosí de l'emperador Constantí IX Monòmac, però després de dura lluita pels carrers de la capital, va haver de deposar les armes i es va lliurar només amb pena de desterrament.

El famós general Catacaló fou cridat del seu govern a Antioquia i el va substituir Miquel, un cosí de l'emperador. Catacaló va tornar a la capital on va trobar gran nombre dels seus col·legues als que l'emperador havia concedit petits honors i que esperaven millors recompenses, i tots van mostrar la seva desafecció al emperador davant de Catacaló. Es va iniciar així una conspiració militar i els descontents van enviar una delegació a Isaac Comnè que vivia a Castamone a Paflagònia, demanant-li acceptar el tron, cosa que va fer després d'alguna dubtes.

Quan Miquel va intentar aturar la conspiració amb les armes i amb intrigues, fou derrotat a la batalla del riu Hades. Miquel finalment va abdicar el 31 d'agost i es va retirar a un convent.