[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Miquel Núñez González - Viquipèdia

Miquel Núñez González

De Viquipèdia

Miguel Núñez González (Madrid, 1920) és un polític comunista català. Amb quinze anys s’afilia a la Joventuts Socialistes Unificades i a la Federació Universitària Espanyola. L’inici de la guerra civil espanyola l’agafa estudiant Econòmiques. S'afilia al PCE i marxa voluntari al front amb el batalló de milicians de la Cultura i després serà comissari polític de l’Exèrcit de la República.

Tot just acabada la guerra, intenta reorganitzar les Joventuts Comunistes a Madrid i és detingut i condemnat a mort, la qual li serà commutada per la pena de dotze anys de presó al penal d'Ocaña, on va compartir galeria amb Miguel Hernández. Quant surt de la presó continua amb la seva militància comunista i ocupa la responsabilitat política al front de l’Agrupació Guerrillera de Catalunya. El 1949, l’organització del PSUC el trasllada a França, on, amb nom fals treballa en una pedrera fins que torna a Espanya clandestinament el 1953. Es casà amb Tomasa Cuevas Gutiérrez. És detingut de nou el 1958. Va ésser jutjat en tres consells de guerra successius i finalment és condemnat cinquanta-cinc anys de presó, que complirà al penal de Burgos fins l’any 1967.

En sortir del penal de Burgos, es reincorpora a la direcció del PSUC, del qual va ser responsable polític a la ciutat de Barcelona i membre del Comité Executiu. Ja en democràcia, fou escollit diputat al Congrés en diverses legislatures i fundaà l'ONG Acsur-Las Segovias. El 1998, l'Ajuntament de Barcelona li concedí la Medalla d'Honor de Barcelona. El 2004 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi