[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Miquel Farré i Mallofré - Viquipèdia

Miquel Farré i Mallofré

De Viquipèdia

Miquel Farré va néixer l’any 1936 a Terrassa, és un dels pianistes actuals de més prestigi de la seva generació. Membre del Club d'Escacs Terrassa, Mestre internacional d'escacs que va aconseguir el tercer lloc al Mundial Juvenil de 1955, darrera del futur campió del món Boris Spassky.

[edita] La Música

Els aspectes que cal destacar de la seva manera de tocar el piano són:

  • la força temperamental
  • el poder comunicatiu
  • la musicalitat

Aquests, són tres aspectes que aporten a la seva música un gran interès interpretatiu.

Miquel Farré va ser alumne de grans músics com Tomàs Buixó, Sofia Puche, Perre Sancan, Stefan Askenasse i Wilhem Kempff.

Amb només 18 anys, va guanyar el Primer Premi Internacional Maria Canals, i posteriorment, ha estat guardonat amb les màximes distincions del Conservatori Superior de Música de Barcelona: Premi Extraordinari, Premi d’Honor de virtuosisme i el Premi Onía Farga.

En la seva trajectòria cal destacar les seves actuacions amb orquestra i en recitals per Europa i Estats Units, així com col·laboracions en música de cambra amb importants talents del panorama musical.

També ha publicat diversos CDs, entre els que destaquem els consagrats a les obres de Frederic Mompou.

Ha impartit cursos i master class a Europa i als Estats Units. Actualment, és catedràtic del Conservatori Superior de Música de Barcelona.

[edita] Els escacs

Ha estat, a més, un extraordinari jugador d'escacs. Té el títol de Mestre Internacional.

Va ser subcampió d'Espanya individual el 1957 i de Catalunya els anys 1955 i 1957. El seu principal èxit va ser quedar tercer al Campionat del Món Juvenil el 1955, darrera de Boris Spassky (futur campió del món i protagonista del mític matx del segle amb Bobby Fischer el 1972) i Mednis, jugador d'EEUU de primer nivell i davant de Panno, jugador argentí de primer nivell.

La carrera de pianista el va obligar a deixar els escacs en segon pla, encara que continua sent un jugador d'escacs de gran força. Està vinculat al Club d'Escacs Terrassa, al Centre Social Catòlic de la ciutat.

[edita] Enllaços