[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Milla per hora - Viquipèdia

Milla per hora

De Viquipèdia

Imatge:Speedometer.jpeg
Velocímetre amb els indicadors de mph (milles per hora) i de km/h (quilòmetres per hora).

La milla per hora (l'abreviatura de la qual és mph) és una unitat derivada del SI de velocitat i expressa el nombre de milles terrestres que recorreria un objecte al cap d'una hora sempre i quan la velocitat es mantingués constant durant aquest període de temps. Generalment s'abrevia als Estats Units, el Regne Unit i altres parts del món com a mph o MPH, per bé que en determinades publicacions tècniques hom pot trobar-la referenciada com a mi/h.

La mph no és una unitat del Sistema Internacional (SI), ja que l'hora tampoc no n'és. Per això, quan parlem de velocitat, és molt comú també l'ús del m/s, que és la unitat reconeguda pel SI.

Tot i l'ús freqüent que se'n fa, cal dir que a Europa, Austràlia o Amèrica del Sud s'utilitza molt més, quant parlem de velocitat, una altra unitat: el km/h.

[edita] Equivalències

1 mph equival a:


Convé recordar que les tres equivalències anteriors estan fetes respecte de la milla terrestre. En cas de voler conèixer les equivalències respecte de la milla nàutica haurem de saber que en la nàutica i l'aeronàutica s'utilitza com a unitat de mesura de la velocitat el nus o nuc que equival, exactament, a una milla nàutica per hora. Així, doncs, 1 mph (nàutica) equival a:

  • 1 nus.
  • 0,51444 m/s.
  • 1,852 km/h.
  • 1,15 mph (terrestre).